YouTube, Gazze'yi Gündemde Tutan Kanallarımızı Kapattı
15 Nisan 2024

YouTube, Gazze'yi Gündemde Tutan Kanallarımızı Kapattı

Köklü Değişim Medya

Sosyal medya platformu YouTube, işgalci “İsrail”in Gazze’deki işgal ve katliamlarını gündeme taşıdığı için yayın ihlali bahanesiyle Değişim TV ve Köklü Değişim kanallarını kapattı.

Türkiye’de ve dünya çapında işgalci “İsrail”in katliamlarına yönelik kamuoyu gün geçtikçe güçlenmeye devam ederken, sosyal medya platformları tıpkı diktatör yönetimler gibi sistematik susturma politikaları izliyor.

Duyarlı Müslümanların ve vicdan sahibi kişilerin tepkilerine duyarsız kalan demokratik ve baskıcı rejimlerin, korku ve yıldırma yoluyla halkı baskılamaktan başka çareleri kalmayınca bu yola başvurdukları gözlemleniyor.

Öyle ki halklar tarafından rağbet gören İslami paylaşımlar, sosyal medyada engelleme, sansür ve çeşitli karalamalar ile toplumun gözünden uzaklaştırılmaya çalışılıyor.

YouTube yönetiminin daha önce de defalarca uygulamaya koyduğu bu kapatma işlemleri, -ki bunlar ister küresel güçler, ister yerel iktidarlar tarafından talep edilsin- muhalif görüşlerin, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilen fikirlerin engellenmesi, kapitalist ideolojiye dayalı sözde batılı demokratik değerlerin ne kadar sahte olduğunu ortaya koyuyor.

YouTube daha önce de Hizb-ut Tahrir’in dünya genelindeki birçok ülkede ve Türkiye’de kanallarını kapatırken, Değişim TV ve Köklü Değişim kanallarını ise hiçbir uyarı yapmaksızın kapattı.

Mahmut Kar: "‘İsrail’ ve Batılı Sömürgeci Devletlerin Gerçek Yüzlerini İfşa Etmeye Devam Edeceğiz”

Köklü Değişim Medya ve Değişim TV kanallarının kapatılması hakkında açıklamada bulunan Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar, karara tepki gösterdi.

“Gazze'de devam eden işgal ve soykırımı gündeme taşımak YouTube tarafından yayın ihlali kabul ediliyor ve tek tek kanallarımız kapatılıyor” ifadeleriyle kararın sebebine dikkat çeken Kar, açıklamasından şu hususların altını çizdi:

◾️ Daha önce Al-Waqiyah TV, Türkiye dahil Hizb-ut Tahrir'in bir çok ülkedeki kanallarını kapatan YouTube şimdi de Değişim TV kanalını hiçbir uyarı yapmadan gerekçesiz şekilde kapattı.

◾️ YouTube bu hukuk dışı uygulamayı ‘İsrail’in Gazze'de gerçekleştirdiği katliam ve soykırımlarının dünyaya duyurulmasından sonra başlattı. Tüm dünya ‘İsrail’in Gazze'de yaptıklarını soykırım olarak görürken YouTube bu soykırımı dünyaya duyurmayı "şiddet yanlısı radikal örgütleri veya suç örgütlerini övme" olarak görüyor.

◾️ Değişim TV dahil kapatılan diğer kanalların açılması için gerekli itirazları yaptık, duruma göre gerekli hukuki süreçleri de başlatacağız.

◾️ Açacağımız yeni kanallar ile yayınlarımıza devam edeceğiz. Gasıp Yahudi varlığı ‘İsrail’ ve Batılı sömürgeci devletlerin gerçek yüzlerini ifşa etmeye devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi hakkı söylemekten, hak dava için çalışmaktan ve Filistin davasını sahiplenmekten geri durduramaz. Hiçbir güç ‘İsrail’in işgalciliğini, Gazze ve Filistin'de yaptığı soykırımların üzerini örtemez.

Gayret bizden takdir Allah'tandır.”