Türkiye ve Irak’ın Asıl Düşmanı Terör Destekçisi ABD’dir!
24 Nisan 2024

Türkiye ve Irak’ın Asıl Düşmanı Terör Destekçisi ABD’dir!

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu'nun 16 Nisan 2024 Salı günü gerçekleştirdiği "Gündem Değerlendirme" toplantısında Türkiye-Irak yakınlaşması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti ele alındı. Toplantıda ayrıca Gazze’nin geleceğine yönelik planlar ve 23 Nisan kutlamaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, son dönemde önemli gelişmelerin yaşandığı Türkiye-Irak ilişkilerinde su meselesi, terörle mücadele, Kuzey Irak’tan petrol akışının tekrar sağlanması ve Kalkınma Yolu Projesi başlıkları temelinde yapılan görüşmelerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak’a yaptığı ziyaretin hem Bağdat hem de Erbil yönetimi tarafından olumlu karşılandığını ve tarihi bir ziyaret olarak dünyaya servis edildiğini söyledi.

“Ancak ziyaretin medyaya hiç servis edilmeyen Türkiyeli ve Iraklı yetkililerin hiç dile getirmediği daha doğrusu getirilmek istenmeyen önemli siyasi gerçekleri var ki, size onlardan bahsetmek istiyorum” ifadelerini kullanan Kar, şöyle devam etti: “Sizlere Türkiye-Irak yakınlaşmasının uzun süredir taşlarını döşeyen, bunun için yerli işbirlikçilerine rollerini dağıtan, kendisini arka planda tutarak, dünyayı özellikle de bizim coğrafyamızı habis sömürgeci çıkarları için dizayn etmeye çalışan ABD’nin rolünden bahsetmek istiyorum. Evet, güya kalkınma projeleri vaat ederek, güvenlik ve istikrar hedefi gözeterek Türkiye-Irak ilişkilerini bu noktaya getiren iradenin arkasında kâfir Amerika var. İslam beldelerindeki aciz ve korkak yönetimler Amerika ne isterse onu yapıyorlar. Birbirleriyle kavga etmek gerekiyorsa kavga ediyorlar, yakınlaşmaları icap ediyorsa yakınlaşıyorlar. Amerika nereye sürüklerse oraya sürükleniyorlar. Bakınız, Irak Başbakanı Erdoğan’ın ziyaretinin gelir geçer bir ziyaret olmayacağı mesajını Amerika’dan verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da ABD’nin dışişleri ve terörle mücadele birimi heyetinin Ankara ziyaretlerinden sonra Irak’a gitti…

“ABD’nin Suriye’de kurduğu yeni bir PKK var”

İki İslami belde olarak birleşip bütünleşmesi gereken Türkiye ile Irak’ın sırf sömürgeci kafirler istediği için uzun yıllar birbirlerine nasıl düşmanlık ettiğine dikkat çeken Kar, şunları kaydetti: “ABD, 2003 yılında Irak’ı işgal edip milyonlarca Müslüman’ı katlederken bugünkü Ak Parti iktidarı en büyük destekçilerinden oldu. İncirlik üssünü ABD’nin katliam uçakları için emre amade kıldı. Irak rejimi de on yıllardır Türkiye’de bozgunculuk yapan PKK terör örgütünü topraklarında barındırıyor… Bugün başta Cumhurbaşkanı olmak üzere birçok iktidar yetkilisi bu yaz PKK’nın bitirilmesi gerektiğinden söz ediyor. Bu zamana kadar neden bitirilemedi peki, çünkü ABD izin vermiyordu. Şimdi ABD’nin Suriye’de kurduğu yeni bir PKK var. Kendisine sadık olanları oraya yerleştirdi. Artık Kandil’deki İngiliz güdümlü PKK’ya ihtiyaç yok. Onların ortadan kaldırılması gerekiyor. Bunun için Türkiye’nin operasyonuna yeşil ışık yakıldı. Bunun için Irak’a fırsat sunuldu…”

“ABD, Çin ve Rusya’ya yoğunlaşmak için Ortadoğu’da sükunet istiyor”

Mahmut Kar, Türkiye medyasında yeni ipek yolu olarak tanıtılan Kalkınma Yolu Projesi’ne de değinerek, "Irak ve Türkiye topraklarından geçen bu projenin sağlıklı uygulanabilmesi PKK’nın tasfiye edilmesi gerekiyor. Çünkü ABD bu projenin Çin’in Kuşak-Yol projesine alternatif olmasını hedefliyor. Aslında ABD bir bütünde Çin’e ve Rusya’ya yoğunlaşmak için Ortadoğu’da sükunet ve istikrar istiyor. Türkiye’nin Yahudi varlığı, Mısır BAE gibi ülkelerle başlattığı normalleşme anlaşmaları ABD’nin bu stratejisinin bir parçasıdır. Özetle, Türkiye-Irak yakınlaşması ve Erdoğan’ın Irak ziyaretinin motivasyonu ABD’nin küresel planlarını hayata geçirmeye yardımcı olmaktır. Cumhurbaşkanı’nın Erbil ziyareti de baba Mustafa Barzani zamanından beri İngiliz güdümünde hareket eden Irak Kürt Bölgesi Yönetimini ABD’nin bu planına entegre ve ikna etmek içindir.” İfadelerini kullandı.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Kar sözlerini şöyle tamamladı: "_Sayın Erdoğan! “Geçmişte olduğu gibi iyi ve kötü günlerinde Iraklı kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.” Şeklindeki ifadeleriniz artık para etmiyor. Zira geçmişte Irak’ta ne yaptığınızı, ABD işgalini nasıl desteklediğinizi unutmadık. Suriye devrimine nasıl darbeler vurduğunuzu unutmadık. Gazze’ye ihanetinize hala şahit olmaya devam ediyoruz. Filistin’i Yahudilere peşkeş çekmek anlamına gelen ABD’nin iki devletli şer planı için nasıl çabaladığınızı kimleri nasıl tavize zorladığını görüyor ve biliyoruz. En önemlisi Alemlerin Rabbi olan Allah her şeyi görüyor ve biliyor. Yarın ahirette yaptığınız ve yapmadığınız her şeyin hesabını Allah’a vereceksiniz.” _

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.