İYİ Partili Türkkan’ın Çiftliğindeki Kaçak Yapıların Yıkımında Korumaları Bir Gazeteciyi Darp Etti
23 Haziran 2021

İYİ Partili Türkkan’ın Çiftliğindeki Kaçak Yapıların Yıkımında Korumaları Bir Gazeteciyi Darp Etti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın Kocaeli Dilovası'nda yer alan çiftliğindeki kaçak yapıların yıkımını görüntüleyen gazeteci Mustafa Uslu, Türkkan'ın korumaları tarafından darp edildi.

Vücudunda yaralar oluşan gazeteci Mustafa Uslu hastaneye kaldırılırken Türkkan, olaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gazetecinin babasıyla görüştüğünü belirten İYİ Partili Türkkan, "Yaşadıkları mağduriyetlerin telafisi için yanlarında olacağım" dedi.

Uslu, Türkkan'ın 4 korumasının "Sen nasıl çekim yaparsın?" diyerek üzerine yürüdüğünü söyledi.

Yüzü kanlar içinde kalan ve vücudunda yaralar oluşan Uslu, olay yerine gelen ambulansla hastaneye sevk edildi.

Yoğun tepkiler üzerine açıklama yapan Türkkan, "Ahırların yıkımı sırasında yaşanan talihsiz olaydan sonra muhabir Mustafa Uslu kardeşimi şirketimiz Gn. Md. ziyarete gitti. Baba Serdar Uslu ile de ben görüştüm. Yaşadıkları mağduriyetlerin telafisi için yanlarında olacağımı tekrar ettim. Mustafa'nın yanında olmaya devam edeceğim" dedi.

Kaçak yapıların yıkımını takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu, olayı şöyle anlattı:

“Yanıma 4 kişi geldi ve küfür edip saldırmaya başladı. Birisi yumruk attı ve yüzüm kesildi. Vurmak için vurduklarını düşünmüyorum, direk öldürmeyi amaçladıklarını düşünüyorum. Çünkü yere düştüm ve beni tekmelemeye başladılar. Suratıma, yüzüme ve vücudumun çeşitli yerlerine tekme attılar. 'Yediğin dayak yetmedi mi, seni illa öldürmemiz mi lazım?' deyip yakama yapışıp gittiler.”