Ahmet Bostancı’ya 3 Yıl 9 Ay Hapis Cezası
25 Nisan 2024

Ahmet Bostancı’ya 3 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

Köklü Değişim Medya

Kemalist kesim tarafından Mustafa Kemal'e hakaret ettiği ileri sürülerek yargılanan Ahmet Bostancı’ya 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

10 Kasım’da Gayrettepe'deki Hacı Nimet Özden Camii'nde kılınan Cuma namazı sırasında, imamın hutbede yer almamasına rağmen kendi inisiyatifi ile Mustafa Kemal’e dua edip rahmetle anılması üzerine camiden çıkan ve sosyal medyada bu duruma tepki gösteren Ahmet Bostancı’ya 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Yolda yürürken kısa bir video çekip tepkisini ortaya koyan Ahmet Bostancı, kemalist kesimler tarafından “Atatürk'e ve ona dua eden imama hakaret ettiği” ileri sürerek hedef göstermiş ardından yargı erkince tutuklanmıştı.

Videoda açık hakaret içermediği halde doğal tepkisini dile getiren Ahmet Bostancı’nın beraat talebi reddedilerek hakimlikçe tutukluluğuna hükmedilmiş ve 67 gün cezaevinde tutulmuştu.

Daha sonra tahliye edilen Bostancı’nın mahkemesi bugün Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Ahmet Bostancı katıldı.

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Ahmet Bostancı’nın Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Yargı, İslam'ın kutsallarına hakaret edenlere karşı oldukça toleranslı davranırken, fikir ve düşüncelerini ifade eden Müslümanlara karşı ezici bir güç kullanıyor.