Yahudi Varlığı Sadece Güç ve Savaştan Anlar!
08 Mayıs 2024

Yahudi Varlığı Sadece Güç ve Savaştan Anlar!

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu'nun 07 Mayıs 2024 Salı günü gerçekleştirdiği "Gündem Değerlendirme" toplantısında Gazze’deki ateşkes süreci ve Yahudi varlığı İsrail’in Refah’ı işgali ele alındı. Toplantıda ayrıca enflasyon rakamları ve tasarruf tedbirleri, Türkiye yüzyılı maarif eğitim modeli hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Medya Bürosu Üyesi Muhammed Emin Yıldırım, uzunca bir süredir devam eden ateşkes müzakerelerinden sonra Hamas’ın ateşkesi kabul etmesine rağmen Netanyahu kabinesinin savaşa devam kararı alarak fırsattan istifade Refah’ı işgal etmesinin Yahudilere hiçbir şekilde güvenilmeyeceğini tekrar gösterdiğini söyledi.

Ateşkesin içeriği kamuoyuna açıklanmasa da "İsrail’in" 76 yıldır yaptığı Filistin topraklarındaki işgal ve zulümlerine devam edeceğinin kesin olarak bilindiğini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: “Kesin olarak biliyoruz ki, Yahudi varlığı laftan anlamaz, diplomasiden, müzakereden, boykottan anlamaz, sadece güç ve savaştan anlar. Sadece başının ezilmesinden anlar. Siyonist varlığın kuruluşundan bugüne kadar yapılan tüm anlaşmaları nasıl bozduğunu çok iyi biliyoruz. İşgalci varlığın her fırsatta Kudüs’te ve Batı Şeria’da yüzlerce, binlerce yeni yerleşim alanları kurduğunu, Filistinli kardeşlerimizi katlettiğini, hapsettiğini, bilmeyen, görmeyen, anlamayan var mı? Gazze halkını evlerinden çıkarmak için önce güvenli bölgeler gösterip sonra çocuk kadın demeden insanları o güvenli bölgelerde katleden, 1,5 milyon insanı küçücük Refah şehrine hapsedip şimdi de orayı vuran, işgal eden bu terör varlığı değil mi?”

“Orduları harekete geçirmeyenler ateşkes ile övünüyorlar”

Konuşmasının devamında Gazze’deki vahşeti durdurmak için 7 ay boyunca hiçbir şey yapmayan AK Parti iktidarının tavrını da muhasebe eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazze ölüm ve yıkım altında inlerken hiçbir şey yapmayanlar, orduları harekete geçirmeyenler, işgalciyle ticareti besleyenler şimdi hiç utanmadan bebek katilleriyle yapılan ateşkesle övünüyorlar. Yahudiler, esirlerinin bırakılması karşılığında 6 hafta katliam yapmayacak diye Gazze’ye biraz daha gıda girişine izin verecekler diye seviniyorlar. Kendileri gibi Müslümanlarında küçük düşünmesini istiyorlar. Görünen o ki Yahudi varlığının Refah işgali gölgesinde girilen bu ateşkes, sadece Hamas ve Gazze halkına daha fazla baskı yapılmasını sağlayacak yeni tavizler alabilmek için kullanılacaktır.

Ama yöneticiler Hamas bizim telkinlerimizle ateşkesi kabul etti diyerek Gazze’yi siyasi istismar malzemesi yapıyorlar. Evet Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle söylüyor. “Hamas’ın kararı bizim telkinlerimizle oldu ve bundan memnuniyet duyduk” diyor. Sadece bunu söylemekle de yetinmiyor. Aynı konuşmanın içerisinde Yahudilere dostluk mesajı gönderiyor. “Biz dostlarımızın sayısını artırmanın peşindeyiz. Bölgemizdeki hiçbir ülkeyle çözülemeyecek sorunumuz yok.” diyor Cumhurbaşkanı…”

“Gazze enkaz yığınına dönünce ticareti kestiğinizi açıkladınız”

Muhammed Emin Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben, “Sayın Erdoğan sizin dostunuz kim? Kuvayı Milliye ordusuna benzettiğiniz, mücahit direnişçiler dediğiniz Hamas ve Filistinli Müslümanlar mı? Yoksa iman edenlerin en şiddetli düşmanı olan bebek katili gasıp Yahudi varlığı mı?” sorusunu sorarak şu ifadeleri kullandı: “Sizin dostunuz Allah, Rasulü ve müminler mi, yoksa kafir batılı devletler ve onların aparatı olan Siyonist katiler mi? Siz kimden yanasınız zalimden mi mazlumdan mı? 7 ay boyunca Yahudiler savaşta zor duruma düşmesin diye ticaretin her türlüsünü yaptınız. “İsrail’e” sebze ve meyve ihraç eden ülkeler arasında birinci oldunuz. Çelikten jet yakıtına, silah parçalarından petrol ve gıda sevkiyatına kadar Yahudi varlığına ürün sattınız. Gazze’ye bir yudum su sokamadınız ama Siyonistlere her gün 8 gemi gönderdiğinizi söylediniz. 7 ay sonra da Gazze enkaz yığınına dönünce, Yahudiler her yeri işgal edip Gazze halkı ve mücahitler Refah’a sıkıştırılınca ticareti kestiğinizi açıkladınız! Şehit sayısı 100 bine ulaşıncaya kadar Basra harab olana kadar neredeydiniz Sayın Erdoğan! Şimdi Gazze halkının sıkışmışlığını fırsat bilerek, Hamas’a ateşkes telkin ettiniz ve bu ateşkes sizin sayenizde kabul edildi diye övünüyorsunuz…”

Son olarak Filistin konusunda Türkiye’nin ABD ile birlikte hareket etmesine değinen Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: “Sizin Amerika’dan bağımsız bir Filistin politikanız var mı Sayın Erdoğan? Siz ordusu ve egemenliği olmayan kartondan bir Filistin devleti karşılığında gasıp İsrail’in bölgede hazmedilmesi için çalışıyorsunuz. Çünkü Amerika’da Türkiye dahil tüm bölge ülkelerinden bunu istiyor. Lakin Allah’ın izniyle böyle bir şey hiçbir zaman gerçekleşmeyecek siz işgalci bebek katilleriyle normalleşseniz de İslam ümmeti savaş ve düşmanlık halini devam ettirecektir. Ta ki Raşidi Hilafet yeniden kurulup İslam ordularının Gasıp Yahudi varlığını mübarek Aksa topraklarından söküp atıncaya kadar. Çünkü Rabbimizin bizden istediği budur ve Filistin davası yalnız Filistin halkının direnişine havale edilecek bir dava değildir.”

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.

#OrdularAksaya