Suudi Arabistan Yemen’de Çocukları Vurdu: 50 Ölü
10 Ağustos 2018

Suudi Arabistan Yemen’de Çocukları Vurdu: 50 Ölü

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Suudi Arabistan’ın Yemen'in kuzeyindeki Sada ilinde çocukları taşıyan bir otobüse düzenlediği saldırıda çoğu çocuk 50 kişinin öldüğünü, 77 kişinin yaralandığı bildirildi. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, saldırının 'meşru bir askeri eylem' olduğunu savundu.

Sada'nın Dahyan kentinde çocukları taşıyan bir otobüsü hedef alan saldırıda, ilk belirlemelere göre çoğu çocuk 39 kişinin yaşamını yitirdiği, 51 kişinin yaralandığı ifade edildi. Daha sonra ölü sayısının 50'ye, yaralıların 77'ye yükseldiği bildirildi.

'Ölenler Arasında Öğretmenler de Var'

Suudi Arabistan-ABD uçakları tarafından düzenlendiği ifade edilen saldırıda, hayatını kaybedenler arasında öğretmenlerin de olduğu aktarıldı.

Haberde ayrıca, otobüsün, Dahyan'daki bir çarşının ortasında hedef alınmasının ölü sayınının artmasına neden olduğu kaydedildi.

Kızılhaç: Onlarca Ölü ve Yaralı

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, ekiplerinin olabildiğince fazla sayıda kişiyi kurtarmak için çalıştığına işaret ederek, Sada'daki hastanelerin teknik ekiplerle desteklendiğini belirtti. ICRC, daha önce yaptığı açıklamada, Yemen'in kuzeyindeki Sada ilinde çocukları taşıyan bir otobüse düzenlenen saldırıda onlarca ölü ve yaralı olduğunu belirtmişti.

Suudi Arabistan Saldırının Uluslararası İnsancıl Hukuka Uygun Olduğunu İddia Etti

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, saldırının 'meşru bir askeri eylem ve uluslararası insancıl hukuka ve teamüllere uygun' olduğunu savundu.

Koalisyon, asla bilinçli bir şekilde sivillerin hedef alınmadığını savunurken, insan hakları grupları koalisyon güçlerini pazar yerlerini, okulları, hastaneleri ve yerleşim bölgelerini bombalamakla suçluyor.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, koalisyon güçleri sözcüsü Albay Turki el-Maliki, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 'Sada ilinin hedef alınması, meşru bir askeri eylem' ifadesini kullandı.