Sorunlu Yargı: Rahibi Bırak Müslümanı Tutukla!
17 Ekim 2018

Sorunlu Yargı: Rahibi Bırak Müslümanı Tutukla!

Köklü Değişim Medya

Bir tarafta Trump’ın emri ile salıverilen “Ajan” Rahip Brunson, diğer tarafta İslâmi davet çalışması yaptığı için tutuklanıp cezaevine gönderilen Taha YILMAZ…

Geçtiğimiz yıl Hizb-ut Tahrir’in 105 üyesi hakkında verilen 660 yıllık toplam cezanın Yargıtayca onanmasının ardından hükmü kesinleşen bu 105 Hizb-ut Tahrir üyesinin kimisi tutuklanmış ve cezaevlerine gönderilmiş kimisi hakkında ise bulundukları yerde gözaltına alınma kararıyla aranmaları talep edilmişti. Taha YILMAZ da hakkında hüküm cezası verilmiş Müslümanlardan biri idi. Taha YILMAZ bugün tutuklanıp Sincan F Tipi Cezaevine götürüldü. İnşaat Mühendisi olan Yılmaz, evli ve 4 çocuk babası…

Dünyanın dört bir yanında fikrî ve siyasi olarak İslâmi davet çalışmalarını sürdüren Hizb-ut Tahrir hakkında verilen haksız bir içtihat sebebiyle bugün yüzlerce Hizb-ut Tahrir üyesi ya haksızca verilmiş hapis cezasını çekiyor ya da hukuksuz bir şekilde verilen hapis cezasını çekmemek için kurulu düzenini bozarak, ailesinden, işinden ayrı sıkıntılı bir hayatı tercih etmek zorunda kalıyor.

Taha YILMAZ gibi nice İslâmi dava adamını cezaevlerine atan yargı, okyanus ötesinden gelen baskılara daha fazla dayanamayarak 30 yılla ve üstelik ajanlıkla yargılanan Rahip Brunson’u 3 yıl gibi göstermelik bir ceza ile “ödüllendirerek” memleketine gitmesi için hapisten çıkartabiliyor. Öte yandan 28 Şubat mağdurları gibi nice Müslüman ömürlerinin çeyrek asrını zindan duvarları ardında tüketiyor. Çünkü gerek İslâmi camia gerekse de hak-hukuk-insan hakları sloganlarını dillerine pelesenk etmiş nice kurum, dernek, vakıf ve cemaatlerde anlamsız bir sessizlik adeta bir karabasan olup bu yapıları etkisi altına almış görünüyor.

Hâlbuki dün 28 Şubat mağdurlarını, Hizb-ut Tahrir üyelerini, İslâmi davet çalışmaları yapan kanaat önderlerini bir bahane ile tutuklayıp zindanlara atan zihniyet, yarın daha büyük hukuksuzlukların altına imza atmaktan çekinmeyecektir. Tarih, böylesi nice uygulamaların şahididir.

M. Taha YILMAZ, Hizb-ut Tahrir'e Yönelik #YargıZulmüneDurDe kampanyası kapsamında bir de video mesaj yayınlamıştı. İşte o video: