Sabır ve Sebat Üzere Bir Hayat: Murat Savaş
18 Temmuz 2018

Sabır ve Sebat Üzere Bir Hayat: Murat Savaş

Köklü Değişim

Köklü Değişim Medya

İslam davetini taşıdığı için zulme maruz kalan cesur dava adamı Murat Savaş, dik duruşu, sabrı ve vakarı ile “adam gibi adamların” var olduğunu Ümmete tekrar hatırlattı.

Geçtiğimiz günlerde eşinin cenazesine bir jandarma erine tek elinden kelepçeli şekilde getirilip, çocukları ile fotoğraflandıktan sonra sosyal medyadaki tepkiler ile yeniden gündeme gelen Murat SAVAŞ’ın hayatı hakkında Köklü Değişim olarak kısa bir video hazırladık. Bu videoda Savaş’ın meşakkatli hayatından bazı kesitler, davet çalışmaları ve çektiği sıkıntılar karşısındaki metanetli tavrından ibretlik sahneler bulacaksınız…

Sabır Ve Sebat Üzere Bir Hayat; Murat Savaş

O, bu yola girip İslâm davetini taşımaya başladığında hiçbir şeyin kolay olmayacağını biliyordu; hayatın güllük gülistanlık geçeceğini düşünmüyordu. Zira taşıdığı davet İslâm davetiydi; sünnetullah böyleydi. Sıkıntılı ve meşakkatli bir hayat onu karşıladı, imtihanlarla dolu bir sürece muhatap oldu.

O, sabır ve metanetle karşıladığı her imtihanın sonunun hayır olması için Rabbinden gelene teslimiyetle tâbi oluyor, tüm bu çektikleri karşısında gücüne güç katması için O’na sığınıyordu.

1982 senesinin Haziran ayında Aksaray’da doğdu Murat Savaş…

Çocukluğu ve gençliği her Anadolu insanınınki gibi geçti gitti. İslâmi davet çalışmalarına 2005 yılında Hizb-ut Tahrir ile başladı. İslâmi hayatın başlaması ve Râşidî Hilâfet’in ikamesi için taşıdığı davet ve verdiği mücadele sonrasında hayatında karakol yüzü görmemiş, adliyeye yolu düşmemiş yüzlerce Hizb-ut Tahrirli davetçi gibi o da cezaeviyle tanıştı. İlk olarak 2009’da Hizb-ut Tahrir’e üye olmak suçlaması ile tutuklandı ve 13 ay cezaevinde tutuklu olarak kaldı. Cezaevindeyken evi yandı ve çocukları yangından Allah’ın yardımı ile kurtarıldı. Cezaevinden tahliye olduğunda babası vefat etti, aradan iki yıl geçmedi ki peşinden annesi de vefat etti.

2017 yılı sonunda Yargıtay tarafından mahkûmiyeti onanmış 7,5 yıl ceza için Murat şimdi yine zindanlarda. Hayat arkadaşının, eşinin vefat haberini cezaevindeyken aldı.

3’ü Murat’ın ilk hanımından, 3’ü de kendisinden olan 6 çocuğa annelik yapan Hatice Savaş Kocasının cezaevi sürecinde amansız bir hastalığa yakalandı. Beynine toplanan sudan kaynaklanan rahatsızlığından ötürü zorlu bir tedavi sürecine girdi. Bu sırada, Yargıtay’ın 105 Hizb-ut Tahrirli davetçi için 660 yıllık ceza onamaları arasında Murat’ın dosyası da bulunuyordu. Bir taraftan hasta eşinin tedavisi, diğer taraftan yeni doğmuş ikiz bebeklerinin ve diğer 4 çocuğunun bakımı, öte yandan durmayan azim ve gayretle davet çalışmaları…

O hiç yılmadan davet taşıdı, gecesi gündüzüne karıştı, bazen çocuklarını, bazen eşini ihmal etti ama daveti hiç ihmal etmedi. Uzun süre boyunca Köklü Değişim Konya Temsilciliği görevini layıkıyla yerine getirdi. Birçok temaslara imza attı; birçokmedya, STK temsilcisi ve kanaat önderi ile güçlü diyaloglar kurdu.
Sıcak ve samimi insan ilişkileriyle çevresinde her daim sevilen bir şahsiyet olan Murat Savaş, hakkında onanmış hüküm kararının infazı sebebiyle 2018’in Şubat ayında tutuklandı ve Denizli T Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Bu tutuklama ile görüldü ki 28 Şubat bitmemiş devam ediyor.

Bir kez daha İslâm’a hizmet ettiği için çocuklar ve anneler cezalandırıldı. Yeni doğmuş ikiz bebekler ve 4 civan babasız bırakıldı. Sadece Hilâfet istediği için Hatice Savaş eşinden ayrı hastalığı ile mücadele etmek zorunda kaldı.

Hatice Savaş, Hizb-ut Tahrir’in Konya’daki kadın çalışmalarında, genel faaliyetlerinde ve kampanyalarında aktif görev alan muvahhide bir hanımdı. En son “Hizb-ut Tahrir’e Yönelik Yargı Zulmüne Dur De!” kampanyası için hazırladığı video mesajında bir nebze de olsa özelde kocasının ve genelde tüm Hizb-ut Tahrir üyesi kardeşlerinin maruz bırakıldığı yargı zulmüne dikkat çekti.

Ve Hatice Savaş, bu zor ve meşakkatli hayata veda etti. Ameliyat sonrası kısa bir süre yoğun bakımda kaldı ve ahirete irtihal etti. Murat Savaş, eşinin son nefeslerinde yanında olamamış, cenaze merasimine dahi katılamamıştı. Cezaevinde hükümlü olduğundan cenazeye katılamayan Savaş, ertesi gün alınan özel izinle dostlarının ve dava kardeşlerinin taziyelerini sadece 3 saatliğine kabul edebildi.

Allah, Hatice Savaş bacımızın taksiratını affetsin!Merhameti geniş olan Rabbimiz ona gani gani rahmet eylesin! Onu altından ırmaklar akan cennetine koysun! Murat Savaş kardeşimize de katlandığı türlü zulümlere sabrı ve azmi dolayısıyla kat kat ecir yağdırsın. Rabbimiz, çocuklarına merhamet etsin ve onlara İslâm üzere bir hayat nasip eylesin. Dünyada birbirinden ayrı kalan bu aileyi Rabbimiz cennette birbirlerine kavuştursun.

وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ وَحَسُنَ أُولَئِكَ رَفِيقًا

“Onlar, Allah’ın kendilerine lütuflarda bulunduğu peygamberler, sıddıklar, şehitler ve salih kişilerle beraberdir. Bunlar ne güzel arkadaştır!”[Nisa 69]