Mahmut Kar Şanlıurfa’da STK Temsilcileri İle Buluştu
01 Aralık 2018

Mahmut Kar Şanlıurfa’da STK Temsilcileri İle Buluştu

İlkha

Köklü Değişim Medya

“İslam’ın Siyasete Bakışı ve Siyasi Çalışmanın Önemi” konulu panele konuşmacı olarak katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar, Şanlıurfa Kitap Fuarı’nda okurseverler için düzenlenen imza günü için Köklü Değişim Yayıncılık standını da ziyaret etti.

Mahmut Kar, kaleme aldığı “Kendi Dilinden Hizb-ut Tahrir” adlı kitabını imzalamak ve okuyucularla buluşmak için, 2.Şanlıurfa Kitap Fuarı’nda bulunan Köklü Değişim Dergisi standını ziyaret etti.

Basın mensuplarıyla Köklü Değişim Şanlıurfa Temsilciliği’nde bir araya gelen Mahmut Kar, Ümmetin sıkıntılarına ve toplumda hızla yayılan uyuşturucu konusuna değindi.

Yapılan toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kar, toplumun ıslah edilebilmesi için uyuşturucu müptelası gençlere sahip çıkılması gerektiğini beyan etti.

"Mekke ve Medine’de Müslümanların Ciddi Sıkıntıları Var"

Müslümanların birbirine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kar***,*** "Çünkü Müslümanlar olarak hepimiz bir bedenin azaları gibiyiz. O bedenden bir uzuv rahatsızlandığında, bedenin diğer bütün uzuvları da rahatsızlanır. Biz bugün Şanlıurfa’daki sıkıntıları konuştuk ama İslam dünyasının daha büyük sıkıntıları var. Yemen’de, Filistin’de, Suriye’de, Mescid-i Aksa’da ve iki büyükşehir olarak bildiğimiz Mekke ve Medine’de Müslümanların ciddi sıkıntıları var." İfadelerini kullandı.

"Batıl Sistemin İçinde Yok Olan Gençlerimize Sahip Çıkalım"

Her aile reisinin aileye sahip çıkması gerektiğini ifade eden Kar, "Müslümanların toprakları çok zengin ve bereketli olmasına rağmen, açlıkla ve yoklukla imtihan ediliyorlar. Gençlerimize merhamet etmemiz lazım. Batıl sistemin içinde yok olan gençlerimize sahip çıkalım. Günümüzde uyuşturucuya bulaşmış gençlerimize merhamet etmemiz gerekiyor. Kızlarımıza, kadınlarımıza ve en önemlisi de ailemize merhamet etmemiz lazım. Çünkü ailemiz evlerden koparılıyorlar." Uyarısında bulundu.