Kırım’da Hizb-ut Tahrir Davasından Tutuklu Mustafayev’in Ramazan Bayramı Mesajı
18 Haziran 2018

Kırım’da Hizb-ut Tahrir Davasından Tutuklu Mustafayev’in Ramazan Bayramı Mesajı

Ajanslar-Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da yasa dışı olarak tutuklanan Server Mustafayev, “halkın tüm sınavlardan geçeceğini” ifade etti.

Rusya’nın işgali altındaki Kırım’da Bahçesaray’da 21 Mayıs 2018 tarihinde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde alıkonulan Kırımlı aktivist Server Mustafayev, Kırım Tatar halkının ve tüm Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Server Mustafayev’in Kırım Tatarca yazdığı mektubu ve Rusça tercümesini paylaşan Kırım Dayanışması İnsan Hakları Teşkilatı'ndan yapılan açıklamaya göre, Mustayev mektubunu eşi üzerinden iletti.

Mustafayev mektubunda, “Sevgili halkım, ümmetim ve tanıdıklarıma Ramazan Bayramı hayırlı olsun. Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatühü, sevgili ve boyun eğmeyen Kırım Tatar halkım ve bütün Müslümanlar… Ben ve diğer siyasi tutsaklar bu Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı’nı hapishanede geçirdik. Tüm sıkıntı ve zulme rağmen Allah’ın yardımı ve cemaatin desteği ile yemeğimiz, suyumuz daima vardı ve orucumuz iyi geçti” dedi.

Kırım Tatar halkının yıldan yıla daha fazla birlik hale geldiğini ifade eden Mustafayev, “Halkım, siyasi tutsakların aileleri ve çocuklarının artık 5 yıldır zulüm altında olduğu günümüzde de söz desteği yanı sıra hareket ve birliğe ihtiyacı vardır. Kuvvetli iman, sağlam fikir, eskideki hataları tekrarlamadan ve birlik içinde bu sınavlardan mutlaka geçeceğiz” diye devam etti.

Ruslar’dan Kırımlı Müslümanların Evine Baskın

İşgalciler, 21 Mayıs tarihinde Bahçesaray’da Kırım Tatarlarının evine baskın düzenledi. Baskınlardan birinin Kırım Dayanışması Sivil Toplum Teşkilatı aktivisti Server Mustafayev’in evine düzenlendiği belirtildi. Diğer baskının ise Kırım Tatarı Edem Smailov’un evine gerçekleştirildiği bildirildi.

Evlerinde yasa dışı arama yapılan Server Mustafayev ve Edem Smailov’un arama sonrasında işgalciler tarafından Akmescit’e götürüldüğü bildirildi.

Kırımlı Müslümanların, Rusya’da yasak olan İslami parti Hizb-ut Tahrir’in üyesi olmasından dolayı tutuklandığı ifade edildi.

Terörün Başı Rusya

İşgalci Rusların Kırım’da yaptıkları terör faaliyetleridir. Kırımlı Müslümanlara karşı Sovyetler zamanında uygulanan cezalandırıcı tıp yöntemleri kullanıyor.

İşgalci Rusya’nın Kırım’da yaptığı evlere baskın, gözaltılar, adam kaçırma, adam yaralama ve faili meçhul cinayetler terör kapsamında faaliyetlerdir.

Bunlar İşgalcilerin Kırım’da her gün yaptıkları hukuk dışı uygulamalardır.

Hizb-ut Tahrir Teröre Karşı

Rus işgalcilerin suçlamalarının aksine Hizb-ut Tahrir, 50’den fazla ülkede çalışmakta olup, hiçbir şiddete bulaşmadığı ve şiddete temelden karşı olduğu resmi makamlar dahil herkesçe malumdur.

Buna rağmen işgalci Ruslar tarafından terörle suçlanmakta ve Kırımlı Müslümanların evlerine hukuksuz baskınlar yapılarak cezaevine atılmaktadırlar.

Tutuklanan Müslümanların suçu ne; Evlerine baskınlar yapılıp, hapse mahkum ediliyorlar? Mesela; Uyuşturucu ticareti mi yaptılar? Adam mı öldürdüler? Hırsızlık mı yaptılar? Birinin namusuna el mi uzattılar? Hayır! Hiç biri değil…

Bilakis işgalcilere göre onların tek suçu, Hizb-ut Tahrir saflarında bulunarak, Nübüvvet Minhacı üzere Raşidi Hilafeti ikame etmek ve İslami hayatı yeniden başlatmak için çalışmalarıdır.