Kilis’te 5 Kişilik Suriyeli Aile Boğularak Öldürüldü
06 Mayıs 2024

Kilis’te 5 Kişilik Suriyeli Aile Boğularak Öldürüldü

Köklü Değişim Medya

Kilis'te, Suriye uyruklu baba, anne ve 3 çocuğu evlerinde boğulmuş şekilde ölü bulundu.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde anne ve çocukların boğularak öldürüldüğü belirlenirken, baba ise ağzı bağlı şekilde ipte asılı bulundu.

Korkunç olay, gece geç saatlerde Kilis’in Nedimökmen Mahallesi'nde meydana geldi. İnşaatlarda işçi olarak çalışan Suriye uyruklu Yusuf K. ile eşi ve 3 çocuğundan haber alamayan yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezine haber verdi.

İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri belirtilen adrese gittiğinde kapıyı açan olmayınca ağır kokunun da yayıldığı eve giren ekipler, korkunç manzara ile karşılaştı. Baba Yusuf K. ağzı bağlı şekilde iple asılı halde eşi Merve K. ile çocukları Emine (8), Abdo K. (6) ve Ali K. (5) ile birlikte ölü bulundu.

Sağlık ekipleri, Yusuf K.’nın iple, eşi ve çocuklarının ise boğularak öldürüldüğünü belirledi. Evde yapılan incelemelerin ardından cesetler, hastane morguna kaldırılırken Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Suriyeli mültecilere karşı ırkçı medya grupları ve siyasilerin oy almak için hedef göstermeleri nedeniyle daha önce farklı şehirlerde mültecilere karşı vahşi saldırılar gerçekleşmişti. Bu saldırının ise ırkçı saikle işlenip işlenmediği henüz netlik kazanmış değil.

Kilis’te Geçen Yıl 9 Yaşındaki Suriyeli Kız Çocuğu Katledilmişti

4 Nisan 2023 tarihinde Kilis Okçular Mahallesi'nde Selvili Medrese Sokak'ta meydana gelen olayda, okuldan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Suriye uyruklu 9 yaşındaki Gina Mercimek bir evin bahçesindeki su kuyusunda ölü bulunmuştu.

Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda küçük kızın önce cinsel istismara uğradığı sonra da iple boynuna briket bağlanarak kuyuya atıldığı ortaya çıkmıştı. Ekipler, kısa sürede cinayet şüphelisi 2 şüpheliyi gözaltına almış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı.

İki saldırgan için bugün karar duruşması yapılacak.