Kalın’dan “Charlie Hebdo” Hatırlatması
16 Mart 2019

Kalın’dan “Charlie Hebdo” Hatırlatması

Twitter

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Rasulullah (s.a.v.)’e çizdikleri karikatürlerle hakaret eden Charlie Hebdo çalışanlarının öldürülmesi üzerine Paris’te düzenlenen cenaze töreni ve yürüyüşe Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye’yi temsilen gönderilmesini anımsatıp, Yeni Zelenda saldırısı içinde aynısını yapabilirler mi diye sordu.

Hatırlanacağı üzere Charlie Hebdo saldırı sonrası Paris’te liderlerin katıldığı yürüyüşe Türkiye’yi temsilen Ahmet Davutoğlu, Filistin’i temsilen Mahmud Abbas en ön safta Avrupalı liderlerle omuz omuza yürümüşlerdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Charlie Hebdo için yürüyenler katledilen Müslümanlar için de yürüyecek mi? Acısı gerçekten ortak olanlar birlikte yas tutabilirler" açıklamasını yaptı.

Kalın, Charlie Hebdo saldırısında Türkiye’nin Avrupa ile acısının ortak olduğunu kast edip, içinde sakladıkları İslam’a düşmanlıklarını zaman zaman açığa vurulmasını ve İslam’a hakaret etmeyi ifade özgürlüğü kapsamında gören Batı’ya, Yeni Zelenda’daki terör saldırısına karşı ortak hareket için beyhude bir çağrıda bulundu.