"İsrail" Destekli Macid Farac, Gazze’de Aktif
01 Nisan 2024

"İsrail" Destekli Macid Farac, Gazze’de Aktif

Köklü Değişim Medya

Cumartesi gecesi Mahmut Abbas rejiminin İstihbarat Teşkilatı Başkanı Macid Farac'ın emriyle Gazze’nin kuzeyine sızma harekatı düzenlediği aktarılıyor.

Filistin’in Quds News ajansının aktardığı bilgilere göre, Cumartesi gecesi gerçekleştirilen bir istihbarat operasyonunda, Ramallah'taki Genel İstihbarat Teşkilatı'na bağlı birkaç subay ve çok sayıda asker, Filistin İstihbarat Başkanı Macid Farac'ın doğrudan emri altında kuzey Gazze'ye sızdı.

Mısır Kızılay'ına ait kamyonlarla "İsrail"in işgalindeki Gazze'ye sızan güçler Gazze'de kontrolü sağlamayı amaçlıyor.

Mahmud Abbas'ın yakınındaki adamlardan olan Farac'ın savaş sonrası Gazze'de kontrolü sağlaması için "İsrail" açık destek veriyor.

“İsrail” Farac’ı Önermişti

“İsrail” Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın , Gazze Şeridi'ni geçici olarak yönetmek için potansiyel aday olarak Filistin Yönetimi istihbarat teşkilatı başkanı Macid Faraj’ı önerdiği ileri sürüldü.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın yakın arkadaşı olan istihbarat başkanı Faraj'ın ‘İsrail’ ile yakın bir iş ilişkisi var. Aynı zamanda “İsrail”in Shin Bet güvenlik teşkilatı CIA ve diğer uluslararası istihbarat kurumlarıyla koordinasyondan da sorumlu olduğu biliniyor.

Aynı zamanda Filistin Devlet Başkanı olarak Abbas'ın yerini alabilecek Filistin Yönetimi isimlerinden biri olarak da adı geçiyor. Direnişi destekleyen Müslümanları cezaevine atılmasını ve “İsrail”e teslim edilmesini sağlayan Farac, Abbas rejimine muhalif sesleri de illegal yollarla kesiyor.

El Cezire, Farac'ın Gazze Şeridi'nin güneyinde Hamas'ı desteklemeyen ailelerden oluşan bir silahlı kuvvet inşa etme çalışmalarına başladığını aktardı. Birimin Gazze'nin güneyinden kuzeyine yardım dağıtımını yönetmekle görevlendirileceği iddia ediliyor.

Abbas rejiminin ABD ve “İsrail” ile samimi ilişkileri ve katliamlara rağmen sessizliği nedeniyle Filistin halkı nezdinde itibarı bulunmuyor ve ihanetle suçlanıyor.

Abbas’ın Kontrolünde Yeni Hükümet Gazze'nin "İdaresi Programıyla" Yemin Etti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, kendi tarafından atanan ve yemin eden Başbakan Muhammed Mustafa'nın yeni hükümetinin işgal altındaki Doğu Kudüs, Batı Şeria ve abluka altındaki Gazze Şeridi'nde tam yetkili olduğunu ifade etti.

Köklü-Değişim,İsrail-Destekli-Macid-Farac,-Gazze’de-Aktif.-2jpg.jpg

Abbas, açıklamasında, "Gazze Şeridi'ndeki insani yardım çabalarını en üst düzeye çıkarmaya, Gazze ve Batı Şeria'da yeniden yapılanma ve Filistin ekonomisini yeniden canlandırmaya çalışacağız" ifadeleriyle gerçek hedefinin Gazze’yi kontrol etmek olduğunu beyan etmiş oldu.