İşgalci Yahudi Varlığı, Refah’ı Boşaltmak İçin Çadırkent Kuruyor
23 Nisan 2024

İşgalci Yahudi Varlığı, Refah’ı Boşaltmak İçin Çadırkent Kuruyor

Köklü Değişim Medya

İşgalci “İsrail”, Refah saldırısına hazırlık kapsamında Han Yunus'ta çadırkent kuruyor.

“İsrail” ordusunun Refah’a saldırı hazırlığında olduğu yönünde işaretler ortaya çıkmaya başlarken, Associated Press haber ajansının, incelediği uydu fotoğraflarında Gazze Şeridi'nin Han Yunus bölgesinde yeni bir çadır kompleksinin inşa edildiği ortaya çıktı.

Siviller Tahliye Edilecek

“İsrail”in, Gazze’deki barbar saldırıları yaklaşık 7 aydır sürerken bu saldırılarda çoğu çocuk ve kadın 35 binden fazla sivil Müslüman katledildi. Çadırkentin sivilleri korumaktan çok ABD’nin sivillere yönelik saldırılarla ilgili eleştirilerinden kaynaklı olduğu gözlemleniyor. Kamuoyunda vahşete maddi ve askeri destek verdiği için soykırımın ortağı olarak nitelendirilen Washington, Refah’a operasyon için kapsamlı bir plan yapılması hususunda uyarılarda bulunmuştu.

“İsrail”, yedinci ayına giren savaş sırasında yüz binlerce insanın sığındığı kente yönelik bir saldırı sırasında Refah'taki sivilleri tahliye etmeyi planladığını duyurdu.

“İsrail”den kampın koşulları ve kapsamına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Filistin topraklarını işgal eden gasıp Yahudi varlığı Gazze’de 7 aydır gayrı meşru bir şekilde istediğini yaparken, İslam beldelerinin yöneticileri somut adım atmak yerine kınama mesajları yayımlayıp, ticari ve siyasi ilişkilerine devam ediyor.