İşgalci “İsrail” Yerle Bir Ettiği Nuseyrat’ın Kuzeyinden Çekildi
18 Nisan 2024

İşgalci “İsrail” Yerle Bir Ettiği Nuseyrat’ın Kuzeyinden Çekildi

Köklü Değişim Medya

Gasıp Yahudi varlığı, 8 gündür barbar saldırılarıyla taş üstünde taş bırakmadığı Nuseyrat Mülteci Kampı’ndan çekildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, “İsrail” ordusunun Nusayrat Kampı'na yönelik 8 günlük saldırıları sırasında 75 Müslümanın hayatını kaybettiğini, 348 kişinin yaralandığını, 100 kişinin kayıp olduğunu ve Beyt Hanun beldesinden de çekildiğini duyurdu.

Daha sonra Gazze'nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nın kuzeyine ve Deyr el-Belah beldesinin doğusuna yönelik yoğun top atışları ve hava saldırıları başlatıldı. “İsrail” ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 36 saati aşkın süredir karadan girerek hem yerleşim bölgesinde hem de tarım alanlarında büyük tahribata yol açtığı Beyt Hanun beldesinden de çekildi.

Köklü Değişim,İşgalci “İsrail” Yerle Bir Ettiği Nuseyrat’ın Kuzeyinden Çekildi.jpg

İsrail askerleri, Beyt Hanun beldesine karadan girdiği sırada yerinden edilmiş sivillerin sığındığı merkezi kuşatmaya alarak bazı Filistinlileri alıkoydu.

Saldırılarda 13 bin yerleşim biriminin de farklı düzeylerde hasara uğradığı kaydedildi. Ayrıca, "İsrail" ordusunun bölgede çeşitli boyutlarda 14 yüksek bina ve apartmanı ve onlarca evi de yıktığına işaret edilen açıklamada, söz konusu bina ve evlerden çok sayıda Filistin vatandaşının da bombalanma tehditleri sebebiyle ayrılmak zorunda kaldığı vurgulandı.

İslam beldelerindeki yöneticiler kınama mesajları yayımlamaya ve Filistin’i Birleşmiş Milletler’e havale ederken, işgalci Yahudi varlığı bölge bölge katliamları sürdürüyor ve açlığı silah olarak kullanmaya devam ediyor.