İşgalci “İsrail”’den, ABD’nin Bilgisi Dahilinde İran’a "Mini" Saldırı
19 Nisan 2024

İşgalci “İsrail”’den, ABD’nin Bilgisi Dahilinde İran’a "Mini" Saldırı

Köklü Değişim Medya

İşgalci “İsrail”, bugün erken saatler İran’ın İsfahan kentine küçük çaplı bir hava saldırısı düzenledi.

İran ile "İsrail" arasındaki kontrollü düello dikkatleri Gazze'deki vahşi katliamlardan uzaklaştırırken, karşılıklı enformasyon savaşı ile gündem meşgul edilmeye devam ediyor.

ABD medyası, “İsrail”in İran'a misilleme saldırısı başlattığını duyururken, İran medyası ise, İsfahan kentinde havaalanı yakınında patlamalar olduğunu açıkladı.

Adı açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırılan haberlere göre “İsrail”, sabah erken saatlerde İran'a yönelik bir karşı saldırı düzenledi.

Yetkili, “İsrail”in saldırıdan önce, 'İran'a yönelik sınırlı bir karşı saldırı düzenleyeceğini' perşembe günü haber verdiğini ve ABD'nin bu saldırıyı 'desteklemediğini' açıkladı. Ayrıca yetkili, söz konusu saldırıda vurulan bölgenin nükleer bir tesis olmadığını da sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon ise söz konusu saldırıyı henüz resmi olarak doğrulamazken, “İsrail” de henüz saldırıyı üstlenmedi.

“Patlama Sesleri Duyuldu”

İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssü'ne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini kamuoyuna duyurdu.

Devlet televizyonunun haberinde, "Haber kaynakları, İsfahan eyaletinde nispeten şiddetli patlama sesi duyulduğunu bildiriyor. Bu sesin kaynağının ne olduğu henüz açıklanmadı" bilgisini paylaştı.

Yarı resmi Fars Haber Ajansı da yerel kaynaklara dayandırarak, İsfahan'ın kuzeydoğusundaki Kehcavaristan şehrinde bir patlamanın duyulduğunu aktardı.

Bu seslerin nedeninin henüz bilinmediğini belirten Fars, Kehcavaristan şehrinin, İsfahan Havalimanı'nın ve Ordu Hava Kuvvetleri'nin 8'inci Üssü'nün yakınında yer aldığını aktardı.

“İsrail”, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemiş ve saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

Tahran ise, geçen hafta 300'den fazla mühimmat yüklü dron ve füzelerle ‘İsrail'e karşı düzenlenen "Gerçek Vaat" adlı operasyonu düzenlemiş fakat bir zaiyat yaşanmamıştı.

İran Ulusal Siber Uzay Merkezi Sözcüsü Dalirian: “Füze Saldırısı Yok, 3 İHA İmha Edildi”

Ulusal Siber Uzay Merkezi Sözcüsü Hossein Dalirian, İran'a yönelik bir füze saldırısına ilişkin doğrudan yalanlama geldi:

"İsfahan'a ya da ülkenin diğer bölgelerine sınır dışından herhangi bir hava saldırısı olmamıştır. Sadece başarısız 3 İHA saldırısı oldu ama onlar da düşürüldü."

“İsrail” medyası İHA’ları İran içinden havalandığını servis ediyor.

İran devlet medyası IRNA, önemli nükleer tesisler de dahil olmak üzere bölgedeki tüm tesislerin güvende olduğunu bildirdi. Kısa süre sonra İran hava sahasındaki uçuş yasağı da kaldırıldı.