İdlib’te Katliam!
22 Temmuz 2019

İdlib’te Katliam!

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Rusya'ya ait savaş uçakları, İdlib'te pazar yerini bombaladı, aralarında çocukların da bulunduğu 30 kişi katledildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Rusya'ya ait savaş uçaklarının İdlib güney kırsalındaki Maret Numan beldesinde pazar yerine düzenlediği hava saldırılarında ölen sivil sayısı 30'a yükseldi.

Bölge de Katliam Üstüne Katliam!

Bölgede katliam gerçekleştiren Esed ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki sivil yerleşimlere düzenlediği yoğun saldırılarda 3'ü çocuk 17 sivil hayatını kaybetti, en az 10 sivil de yaralandı.

Rejim ve Rusya'ya ait savaş uçakları, İdlib'in Han Şeyhun, Serakib ve Kefrenbil ilçeleri, Keferruma beldesi, Maarşurin, Cibala, Martemater, Hiş, Urim El Cuz, Ureynibe ve Sutuh Ed Deyr köylerine, Hama'nın kuzey kırsalında Kefer Zita ve Morik ilçeleri ile Tel Meleh, Cubbeyn, Havice ve Sırmaniye köylerine de hava saldırısı düzenledi.

Sivil Savunma'dan (Beyaz Baretliler) alınan bilgiye göre, aralarında 3'ü çocuk, Cibala'da 1, Keferruma beldesinde 4, Urim El Cuz köyünde 12 olmak üzere 17 sivil hayatını kaybetti. Serakib ilçesinde de en az 10 sivil yaralandı.

Söz konusu bölgelere yoğun hava saldırıları sürerken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Muhaliflere ait uçak gözlem evi, Han Şeyhun, Serakib, Kefer Zita, Kefrenbil ilçeleri ile Hiş köylerine yapılan saldırıların Rusya'ya ait savaş uçaklarınca düzenlendiğini bildirdi.

Rus savaş uçaklarının öğle saatlerindeki saldırısında, Suriye Sivil Savunmasının basın çalışmalarını yürüten ve serbest habercilik yapan Enes Diyab hayatını kaybetmişti.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), EsEd ve Rusya’nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne 26 Nisan-12 Temmuz'da düzenlediği saldırılarda 157'si çocuk, 111'i kadın 606 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.