İşgalci Terör Varlığı “İsrail”, Uluslararası Yardım Kuruluşuna Saldırdı
02 Nisan 2024

İşgalci Terör Varlığı “İsrail”, Uluslararası Yardım Kuruluşuna Saldırdı

Köklü Değişim Medya

“İsrail”in Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda Gazze’ye gıda ulaştıran uluslararası yardım kuruluşunun Batı uyruklu çalışanları ve bir Filistinli korkunç bir şekilde hayatını kaybetti.

Gazzelilere sıcak yemek sunan "Dünya Merkezi Mutfağı" adlı yardım kuruluşu, “İsrail”in saldırısında çalışanlarının yaşamını yitirdiğini doğrulayarak olayı "trajedi" olarak niteledi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, “İsrail” güçleri, Deyr el-Belah şehrinin batısındaki sahil yolunda sivil aracı hedef aldı.

Saldırıda, World Central Kitchen (WCK) isimli uluslararası gıda yardım kuruluşunun yabancı uyruklu 7 çalışanı yaşamını yitirdi.

Köklü Değişim,GAzze'de WCK Katliamı.webp

Hastane kayıtlarına göre ölenlerin üçü Britanyalı, biri Avustralyalı, biri Polonyalı ve bir ABD ve Kanada çifte vatandaşı yer alıyor.

Saldırı Kasıtlı

Konvoy, “İsrail” ordusuyla koordineli hareket etmesine rağmen, ekibin deniz yoluyla Gazze'ye getirilen 100 tondan fazla insani gıda yardımını boşalttığı Deir al-Balah deposundan ayrılırken vuruldu.

Yardım kuruluşunun CEO'su Erin Gore tepkisini şöyle dile getirdi: "Bu sadece WCK'ye yönelik bir saldırı değil, aynı zamanda gıdanın savaş silahı olarak kullanıldığı en vahim durumlarda ortaya çıkan insani yardım kuruluşlarına yönelik bir saldırıdır. Bu affedilemez.”

Kıbrıs'tan üç yardım gemisi, yardım kuruluşu ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından organize edilen yaklaşık 400 ton yiyecek ve malzemeyi taşıyarak Pazartesi günü erken saatlerde geldi; bu, grubun geçen ayki pilot çalışmadan sonraki ikinci sevkiyatıydı . “İsrail” ordusu her iki teslimatın da koordine edilmesinde rol alması katliamın kasıtlı yapıldığını doğruluyor.

World Central Kitchen, saldırının ardından bölgedeki faaliyetlerini durdurdu.

Köklü-Değişim,-“İsrail”,-Uluslararası-Yardım-Kuruluşuna-Saldırdı.jpg

“İsrail” İnceliyoruz

Yeni katliamı için bahane aramaya başlayan “İsrail” ordusundan yapılan açıklamada, "Ordu, bu trajik olayın koşullarını anlamak için en üst düzeyde kapsamlı bir inceleme yürütüyor." denildi.

Sosyal medyada, Avustralyalı kadın yardım çalışanının Gazze'deki Deir el-Belah'ta mutfakta sivillere dağıtmak için pişirilen yemekleri gösterdiği ve katliam sonrası görüntüleri paylaşıldı.

ABD, Saldırıyı Kınadı

Beyaz Saray, Gazze'de insani yardım çalışmaları yapan ABD menşeli World Central Kitchen (WCK) adlı insani yardım kuruluşunun Batılı görevlilerinin “İsrail” saldırısında öldürülmesine tepki göstererek, “İsrail”in olayı hızlıca soruşturması gerektiğini bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, saldırıyla ilgili X'teki hesabından açıklama yaptı.

Watson, açıklamasında, "Gazze'de WCK insani yardım görevlilerini öldüren saldırıdan dolayı çok üzüntü duyduk ve derin bir şekilde rahatsız olduk. İnsani yardım görevlileri, ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtırken korunmalıdır. ‘İsrail'i hızlıca olayı soruşturması konusunda teşvik ediyoruz." ifadelerini kullandı.