Haseke’de ABD-SDG Konvoyuna Saldırı: 5 Ölü
22 Ocak 2019

Haseke’de ABD-SDG Konvoyuna Saldırı: 5 Ölü

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke kentinde, ABD ile SDG'nin ortak askeri konvoyuna düzenlenen saldırı da 5 SDG’linin öldüğünü, 2 ABD askerinin de yaralandığını duyurdu.

SOHR Direktörü Rami Abdurrahman, Haseke’nin güneyinde yer alan Şeddadi'de, SDG unsurlarının eşlik ettiği ABD konvoyunun patlayıcı yüklü araç infilak ettirilerek hedef alındığını belirtti. Abdurrahman, patlayıcı yüklü aracın doğrudan SDG’ye bağlı güçleri hedef aldığını da öne sürdü.

Suriye’nin kuzeyinde, bir haftadan kısa bir sürede ABD kuvvetlerine karşı düzenlenen bu ikinci saldırı hakkında Uluslararası Koalisyon veya SDG’den herhangi bir resmi yorum yapılmadı.

AFP’ye konuşan bir görgü tanığı, patlamanın, ABD konvoyunun YPG güçlerinin Şeddadi’deki kontrol noktasının yakınından geçişi sırasında meydana geldiğini dile getirdi.

Görgü tanıkları, patlamadan sonra bölgenin yerel güçleri tarafından tamamen kapatılması ve sivillerin uzaklaştırılmasından önce bölgede uçak sesleri işittiklerini söyledi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü, Menbiç'in kuzeyindeki bir restorana düzenlenen saldırı da 10 sivil, 5 SDG unsuru ve 4 ABD askeri hayatını kaybetmişti. Saldırıyı DEAŞ üstlenmişti.

Erdoğan, Trump İle Telefonda Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile dün yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye'nin Menbiç bölgesinde güvenliği vakit kaybetmeden devralmaya hazır olduğunu belirtti.