Gezi Davası Hakimlerine Soruşturma
19 Şubat 2020

Gezi Davası Hakimlerine Soruşturma

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

HSK (Hakimler ve Savcılar Kurulu), Gezi Parkı davasında sanıklara beraat veren 3 hakim için inceleme ve soruşturma izni verdi. Beraat verilen Osman Kavala ise yeniden gözaltına alındı. 2013 yılında yaşanan Gezi Parkı olaylarında saldırganlar ve marjinal gruplar kamu mallarına tahrip ederek milyarlarca lira zarara yol açmıştı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin davaya bakan, aralarında Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın da bulunduğu 9 sanıkla ilgili beraate hükmeden İstanbul 30'uncu Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında inceleme başlattı.

HSK Birinci Dairesi, davaya bakan ve sanıklar hakkında beraate hükmeden İstanbul 30'uncu Ağır Ceza Mahkemesinin üyeleri hakkında inceleme başlatılmasını kararlaştırdı.

İncelemeyle konuyla ilgili kusur olup olmadığı araştırılacak, müfettiş raporunun ardından heyet hakkında karar verilecek.

Kavala Tekrar Gözaltına Alındı

Osman Kavala, Yiğit Aksakoğlu ve Ayşe Mücella Yapıcı'nın da aralarında bulunduğu dokuz kişi hakkında beraat kararı çıkmıştı. Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kavala, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında tekrar gözaltına alınmıştı.

Silivri Cezaevi'ndeki tahliyesinin ardından dün akşam saatlerinde gözaltına alınan Osman Kavala'nın İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Kavala, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Gezi Olaylarının Bilançosu

2013 yılında yaşanan Gezi olaylarında marjinal gruplar kamu mallarına saldırmış ve milyonlarca lira zarar vermişti. Olaylarda 8 kişi hayatını kaybederrken, binlerce kişi de yaralanmıştı.

Valiliklerden gelen bilgilere göre hazırlanan hasar tespit raporunda, 58 kamu binası, 68 MOBESE kamerası ve 337 işyerinin tahrip edildiği, 90 belediye otobüsü, 214 özel araç, 240 polis aracı ve 45 ambulansın kullanılamaz hale geldiği bildirilmişti.