Filistin Yönetiminin Sessizliği Nezaretinde “İsrail” Zulmü
18 Haziran 2018

Filistin Yönetiminin Sessizliği Nezaretinde “İsrail” Zulmü

Anadolu Ajansı

Köklü Değişim Medya

“İsrail” askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde 13 Filistinliyi daha gözaltına aldı.

“İsrail” ordusundan yapılan açıklamada, Batı Şeria'da gece düzenlenen operasyonlarda "terör olaylarına karıştığı" iddiasıyla 13 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberinde ise gözaltı işlemlerinden 4'ünün Batı Şeria'nın El Halil kentinde gerçekleştiği ve gözaltına alınanlar arasında bir kızın da olduğu kaydedildi.

Gözaltılarla İlgili Filistinli Yetkililerden Henüz Bir Açıklama Yapılmadı.

Filistin Esirler Cemiyeti'nin son verilerine göre “İsrail” hapishanelerinde 350'si çocuk yaklaşık 6 bin Filistinli bulunuyor.

“İsrail” yönetimi, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. Tutuklunun "İsrail” güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

T.C. Vatandaşı Ebru Özkan Hala Gözaltında

“İsrail”in Türk vatandaşlarının Kudüs’e gitmesini engellemek için yaptığı hukuk dışı işlemler sürüyor. Turistik gezi amaçlı Kudüs’e giden ve Türkiye’ye dönüşü sırasında gözaltına alınan Ebru Özkan, 1 haftadır İsrail’de tutuklu. Ben Gurion Havalimanı’nda gözaltına alındıktan sonra askeri mahkemeye çıkarıldığı öğrenilen Özkan’ın, ne zaman serbest kalacağı bilinmiyor.