Erdoğan, “İsrail” İle Ticaretin Durdurulmasının Hedefini Açıkladı
04 Mayıs 2024

Erdoğan, “İsrail” İle Ticaretin Durdurulmasının Hedefini Açıkladı

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin “İsrail” ile ticareti durdurma kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, amacının Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamak olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) heyetiyle buluştuğu toplantıda konuştu.

Erdoğan, burada Gazze’deki katliamlar başladıktan 7 ay sonra alınan “İsrail” ile ticareti durdurma kararı hakkında yaptığı açıklamada, “Dik duracağız” diye seslendiği şirket sahiplerine “Biz doğru olanı yaptığımızın şu anda farkındayız. Biz bugün bu insanların yanında yer almazsak, yarın benzer şeyler bizim başımıza geldiği zaman, bizim yanımızda kim yer alacak?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"İsrail’in soykırım uyguladığı Filistin halkına yaptığınız yardımlar dolayısıyla tebrik ediyorum. Türkiye, Gazze’ye gönderdiği 50 bin tona yaklaşan insani yardım malzemesiyle dünyada ilk sıradadır. İsrail’i ateşkese zorlamak amacıyla ticari olarak biliyorsunuz bazı tedbirler aldık. Adımın sonuçlarını iş dünyası ile eşgüdümle yürüteceğiz.

"Türk İş Adamlarına Şunu Söylüyorum; Dik Duracağız"

Şunun bilinmesini isterim; biz bölgemizdeki hiçbir ülkeyle düşmanlık peşinde değiliz. Her fırsatta ifade ettiğim gibi biz coğrafyamızda çatışma görmek istemiyoruz. Tüm inançlar olarak hep birlikte barış içinde yaşamak istiyoruz. Aldığımız bu kararla, batının bizim üzerine nasıl saldıracağını çok iyi biliyoruz. Ama ben şu anda MÜSİAD şahsında tüm Türk iş adamlarına şunu söylüyorum; dik duracağız.

"Tek Gayemiz Netanyahu'yu Ateşkese Zorlamak"

‘Bu bazı sıkıntılara neden olabilir’ diyorlar… Ben de diyorum ki; biz bütün sıkıntıları giderecek tek gücün Allah olduğuna inanıyoruz. Ve biz doğru olanı yaptığımızın şu anda farkındayız. Biz bugün bu insanların yanında yer almazsak, yarın benzer şeyler bizim başımıza geldiği zaman, bizim yanımızda kim yer alacak? Bizim burada tek gayemiz vardır; Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamaktır.