Elektronik Kelepçe Çözüm Değil!
18 Kasım 2019

Elektronik Kelepçe Çözüm Değil!

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Kütahya’da 6 yıl önce boşandığı 2 çocuk annesi Meryem Çelik’i evinin önünde pompalı tüfekle vurarak yaralayan, eski eşinin sevgilisi olduğu iddiasıyla fırıncı Fatih Görü’yü ise iş yerinde öldüren Süleyman D. yakalandı. Süleyman D.’nin 6 ay önce uzaklaştırma cezası aldığı ve elektronik kelepçeyi bozduğu emniyet tarafından olay öncesi tespit edilmesine rağmen saldırının önlenemediği de ortaya çıktı. Batı’dan ithal nizam ve kanunlarla zihniyeti ve fikirleri ifsad edilen toplum, yine Batı’nın bulduğu sözde çözümler ışığında ıslah edilmeye çalışılıyor.

Kent merkezinde oturan Süleyman D., saat 07.30 sıralarında, bir süre önce boşandığı, 2 çocuk annesi Meryem Çelik'i, Ali Paşa Mahallesi Ebeler Sokak'taki evinin önünde pompalı tüfekle vurarak, ağır yaraladı. Çelik, çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık ekiplerince ambulansla Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi olan Meryem Çelik, yoğun bakım ünitesine alındı.

Süleyman D., olayın ardından eski eşinin sevgilisi olduğunu iddia ettiği Fatih Görü'nün işlettiği, Paşam Sultan Mahallesi'ndeki fırına gitti. Burada Görü'yü başından pompalı tüfekle vuran Süleyman D., olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık ekipleri, yaptığı kontrolde, Görü'nün hayatını kaybettiğini belirledi. Fatih Görü'nün cansız bedeni, savcı ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı.

Sosyal Medyadan Paylaşım Yaptı

Öte yandan Süleyman D., olay sonrası sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından, “Arkadaşlar ben de çok uğraştım, 4 çocuk meydanda kalmasın, diye burada bile yazdım ama beni kimse dinlemedi. Allah rahmet eylesin, böyle olmasını istemezdim. Öbür tarafta Cenab-ı Allah'ın huzurunda hesaplaşırız” ifadelerini içeren bir mesaj paylaştı.

Elektronik Kelepçeyi Bozmuş

Kütahya’da Meryem Çelik'in, Fatih Görü'yü öldüren, kendisini de ağır yaralayan eski eşi Süleyman D. hakkında, 6 ay önce kendisini tehdit ettiği iddiasıyla Kütahya Aile Mahkemesi’ne başvurup, uzaklaştırma kararı aldırdığı belirlendi. Ancak Süleyman D.'nin, uzaklaştırma kararıyla ayağına takılan elektronik kelepçeyi, geçen hafta bozduğu ortaya çıktı.

Elektronik kelepçeyi bir önlem olarak sunan yetkililer, yaşanan bu olay sayesinde bu önlemin de işe yaramadığını, kelepçenin bozulduğunu emniyetin önceden bilmesine rağmen saldırıyı önleyemediği de ortaya çıkmış oldu.

Batı’dan ithal nizam ile ifsad edilen toplum, yine Batı’nın bulduğu sözde çözümler ışığında kontrol altında tutulmaya çalışılıyor. Alınan kanunların tatbik edilmesiyle önce zihniyeti ve fikirleri zehirlenen Müslüman toplum, şimdi de yine Batı’dan alınan sözde çözümler ile ıslah edilmeye çalışılıyor.

Daha önce de bir çok suçtan sabıkalı Süleyman D., emniyet güçlerince yapılan aramalar sonucunda yakalandı.

Saklandığı Köy Evinde Yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 yıl önce boşandığı 2 çocuk annesi Meryem Çelik’i evinin önünde pompalı tüfekle vurarak yaralayan, eski eşinin sevgilisi olduğu iddiasıyla fırıncı Fatih Görü’yü ise iş yerinde öldüren Süleyman D.'nin Altıntaş ilçesindeki Üçüzhöyük köyünde saklandığı belirledi. Harekete geçen ekipler, belirlenen adrese operasyon düzenledi. Evin etrafını saran polislerin geldiğini gören Süleyman D., av tüfeğini göğsüne dayayıp intihar etmek istedi. Yaklaşık 2 saat süren ikna çalışmalarının ardından Süleyman D., av tüfeğini bırakınca gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Süleyman D. ifadesi için İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.