Dünya Kapitalizm’in Zulmü Altında ‘En Büyük Çöküntüye’ Tanık Oluyor!
22 Haziran 2021

Dünya Kapitalizm’in Zulmü Altında ‘En Büyük Çöküntüye’ Tanık Oluyor!

Ajanslar - Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Kapitalizm zulmü altında iki yüz yıldır ağır buhranlar geçiren insanlık âlemi, iktisadi krizden toplumsal krize, eğitimden sağlığa, ahlaki krizden aile kurumunun yok edilmesine kadar birçok sosyal çöküntüye uğradı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, insan hakları konusunda dünyada on yıllardır görülen büyük ihlallerden kurtulmak için ‘koordineli eylem’ çağrısında bulunarak, özellikle Çin, Rusya ve Etiyopya’daki duruma atıfta bulundu.

Bachelet, BM İnsan Hakları Konseyi’nin 47. oturumunun açılışında yaptığı konuşmada, “Zamanımızda yaşanan en geniş kapsamlı ve şiddetli insan hakları ihlallerinden kurtulmak için yaşamı değiştirecek bir vizyona ve koordineli eyleme ihtiyacımız var” dedi.

Bazı ülkelerde yaşanan durumla ilgili derin endişelerini dile getiren Bachelet, “Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ne anlamlı bir erişim de dâhil olmak üzere bir ziyaret için Çin ile görüşmeye devam ediyorum ve bunun bu yıl gerçekleştirilebileceğini umuyorum” diye konuştu.

BM yetkilisi ayrıca, yaklaşık bir yıl önce Hong Kong’da yürürlüğe giren ulusal güvenlik yasasının ‘ürpertici etkisine’ de işaret etti.

Kremlin’in muhalefetin görüşlerini ifade etme ve yaklaşan Rusya seçimlerine katılma hakkını baltalamayı amaçlayan adımlarından memnun olmadığını belirten Bachelet, “Moskova’yı siyasi ve medeni hakları korumaya ve uluslararası standartlara uymaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiyopya’nın kuzeyindeki Tigray bölgesinden gelen ‘ciddi ihlaller ile ilgili raporlardan rahatsız olduğunu söyleyen Bachelet, ağır ihlaller ile suçlanan Eritre askerlerinin hala bölgede olduğuna dair güvenilir raporlara sahip olduğunu vurguladı.

Kapitalizm’in hüküm sürdüğü dünya coğrafyasında yaşanan yargısız infazlar, keyfi gözaltılar, yetişkinlerin yanı sıra çocuklara yönelik cinsel şiddet ve zorla yerinden edilme olaylarına da dikkati çeken Bachelet, “ağır insan hakları ihlalleri, çatışmalar ve sivillere yönelik ihlaller hakkında devam eden raporlardan derin endişe duyuyorum” şeklinde konuştu.

Kapitalist Sömürgecilerin İşlediği Vahşetler!

Kapitalizm’in bayraktarlığını yapan barbar Batı, her dönemde kendisine yakışanı yaparak zulüm, ifsad ve işgallere konu olmuştur. Dünya’ya Kapitalizm ürünü ‘demokrasi ve laiklik’ pazarlayan Batılı ülkeler, terör örgütlerinin stratejik ortağı olduğu gibi varlık sebepleri de fitne ve fesattır.

Avrupa ülkeleri sömürgecilik üzerine varlıklarını sürdürürken, gittikleri yerlerde iktisadi krizler, toplumsal sorunlar ortaya çıkararak, seller gibi kan ve gözyaşı akıtmışlardır. Afrika, Orta Doğu ve Balkanlar’da büyük katliamlar gerçekleştirmiş, milyonlarca insana acımasızca kurşun sıkmışlardır. Diğer yandan ABD, Kızılderilileri soykırımla yok ederken, Meksika’nın topraklarını gasp etti. 1945 yılında Japonya’ya attığı iki atom bombası ile yüz binlerce sivili öldürüp dünya tarihinin en büyük vahşetini işledi. Vietnam’ı kana buladı ve Afrika’da birçok ülkeye baskınlar yapıp asker-sivil demeden herkesi katletti.

Ortadoğu ve Afrika’da sayısız katliama imza atan ABD, Afganistan’da, Libya’da, Mısır’da, Suriye’de toplu katliamlar gerçekleştirdi. Milyonlarca Müslüman katledilirken, bu sayının kat be kat fazlası yaralandı, sakat bırakıldı. On milyonlarca Müslüman evlerini terk etti, denizlerde, dağlarda, kızgın çöllerde hayata veda etti.

Tüm dünya Kapitalizm kaynaklı bu krizleri yaşarken, İnsanlığı bu durumdan kurtaracak yegane çözüm yolunun İslam'ın yönetim şekli olan Raşidi Hilafet'e muhtaçlığı her geçen gün daha da artmaktadır.