Çin’de Karantina İsyanı!
30 Mart 2020

Çin’de Karantina İsyanı!

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Çin'in Vuhan kentinde yaşayanlar korona virüs salgınının kontrol altına alındığının açıklanması üzerine karantina şartlarının gevşetilmesini isterken polis engeliyle karşılaşınca, halkla polis arasında çatışma çıktı.

Çin'in Hubey eyaletinde bulunan Vuhan kentinde halk korona virüs tedbirleri nedeni ile polise saldırarak, isyan çıkardı.

Halk Hayatın Normale Dönmesini İstedi

Vuhan kenti ortaya çıkan korona virüs nedeni ile karantina altına alınarak, dış dünyadan izole edilmişti. Vuhan halkı korona virüs salgınının kontrol altına alınması ve yeni vakaların görülmemesi nedeni ile alınan sıkı karantina tedbirlerinin gevşetilmesini isterken, hayatın normale dönmesi talebinde bulundu.

Polis Araçlarını Ters Çevirdiler

Hubey eyaleti ve Jiangxi eyaletleri arasında bulunan köprüyü kullanarak Jiangxi'ye geçmek isteyen vatandaşlar polis engeli ile karşılaştı. Polis, köprüye barikatlar kurarak Hubey eyaletinden çıkmak isteyenlere engel olmaya çalışırken, vatandaşlar bu engelleme karşısında polise saldırdı.

Polise saldıran vatandaşlar polis araçlarını ters çevirerek, barikatları aştı. Halk, Hubey ve Jiangxi arasındaki köprüde yürüyerek ilerlemeye başlarken, Hubey eyaletine girmek isteyen vatandaşlarda yolların barikatlar ile kapatıldığına şahit oldu.

Çin'de Son Durum

Çin hükümeti korona virüs salgınını kontrol altına aldığını duyururken, Çin merkezli yeni vakaların olmadığını iddia etmişti.

Çin'de toplam korona virüs vakası 82 bin 198'e, hayatını kaybedenler ise 3 bin 308'e ulaştı.