Çavuşoğlu: “YPG İle İşbirliği Fransa’ya Yakışmaz”
13 Haziran 2019

Çavuşoğlu: “YPG İle İşbirliği Fransa’ya Yakışmaz”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransız mevkidaşı Le Drian ile yaptığı görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Suriye’de ateşkesin henüz sağlanamadığını açıkladı.

Çavuşoğlu açıklamasında "Fransa'nın YPG ile yakın işbirliğini doğru bulmuyoruz. Fransa'nın YPG ile işbirliği içinde olması Fransa'ya yakışmaz'' ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan’ın Hulusi Akar’a gönderdiği mektuba ilişkin ise ''Bu mektubun üslubunu kabul etmiyoruz. Türkiye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini almıştır. Bu tip mektuplarla Türkiye aldığı karardan vazgeçmez'' ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian, görüşmelerinin ardından Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

''Fransa'nın YPG ile yakın işbirliğini doğru bulmuyoruz. Fransa'nın YPG ile işbirliği içinde olması Fransa'ya yakışmaz.”

Abd Savunma Bakan Vekili Shanahan'ın Hulusi Akar'a gönderdiği Mektuba İlişkin Açıklama

Milli Savunma Bakanımıza gönderilen mektup. Bu mektubun üslubunu kabul etmiyoruz. Hiç kimse Türkiye'ye ültimatom veremez. Türkiye bağımsız ve özgür bir ülkedir. Türkiye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini almıştır. Bu tip mektuplarla Türkiye aldığı karardan vazgeçmez.

İdlib'de TSK Gözlem Noktasına Saldırı

Sadece askeri çözümden yana rejimin olduğunu biliyoruz. Rejimin İdlib'e yönelik saldırılarının arttığını görüyoruz. Şu anda tam olarak ateşkes sağlandığını söylemek mümkün değil. Bu sabah gözlem üssümüze yönelik saldırı oldu 3 askerimiz hafif şekilde etkilendiler. Saldırıların kasıtlı olduğunu düşünüyoruz, devam ederse gereğini yaparız. Rejim buna yönelik saldırılarını devam ettirirse gereğini yaparız.''

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian ise, ''Bir üs veya askeri birliğinin Kıbrıs'ta konuşlanması gibi bir öngörümüz olmadı. Rum basını yanılıyor" açıklamasında bulundu.