Bursa’da “Neden Hilafet?” Başlıklı Panel Gerçekleştirildi
18 Ekim 2021

Bursa’da “Neden Hilafet?” Başlıklı Panel Gerçekleştirildi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

16 Ekim Cumartesi akşamı Köklü Değişim Bursa Temsilciliği'nde “Neden Hilafet?” konulu panel gerçekleştirildi.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Sn. Mahmut Kar ve Köklü Değişim Medya İstanbul Temsilcisi Sn. Muhammed Emin Yıldırım'ın konuşmacı olduğu panelde, Köklü Değişim Medya Bursa Temsilcisi Mehmet Çetinbudak panelin moderatörlüğünü yaptı.

"Neden Hilâfet?" başlıklı panelimize Bursa halkı yoğun ilgi gösterdi.

Mehmet Çetinbudak'ın giriş konuşmasıyla başlayan panelin ilk kısmında Muhammed Emin Yıldırım "Hilâfetin Farziyeti" konusunu Kur'an-ı Kerim'den ayetlerle, Allah Rasulu Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in Hadis-i Şerifleriyle, sahabenin icmasıyla ve İslam alimlerinin sözleri ile "şer'i" açıdan deliller göstererek ele aldı.

Yıldırım, konuşmasını şunları söyleyerek tamamladı:

“Rasul SallAllahu Aleyhi ve Sellem bu meseleyi bir ölüm-kalım meselesi yapmasaydı ve mücadelesini ölüm-kalım seviyesinde görmeseydi, İslâm hâkim olmazdı. Müslümanların bugün içinde bulundukları vakıa da aynıdır. Küfür nizamları onların üzerine tahakküm etmiş durumdadır. Üzerlerinde kâfirlerin ve münafıkların baskısı hâkimdir. Müslümanlar meselelerini ölüm-kalım meselesi yapmadıkları sürece ve bu uğurda ölüm-kalım seviyesinde mücadeleyi benimsemedikleri sürece, çalışmalarından hiçbir semere elde edemezler ve bir adım dahi ilerleyemezler.”

Panelin ikinci kısmında Mahmut Kar ise "Hilâfetin Siyasi Zorunluluğu" başlıklı konuşmasını "siyasi, iktisadi, ahlaki, sosyolojik" açılardan ele alarak sürdürdü.

Kar, “aslında "Hilâfetin Farziyeti" konusu şer’i deliller ile anlatıldıktan sonra bir Müslümanın daha fazla anlatıma gerek kalmadan konunun ciddiyetini anlaması gerektiğini fakat mevcut durumda Müslümanların, siyasilerin, alimlerin yine de Hilafetin Siyasi Zorunluluğu anlamında hayatın içinden örnekler ile Hilafete ne kadar da muhtaç olduğumuzu, neden illa da Hilafet dediğimizi anlatmaya ihtiyaç duyulduğunu” ifade etti.

Kar, konuşmasını Müslümanları içinde bulunulan çökmüş durumdan tekrar ayağa kaldıracak, fikri-siyasi-iktisadi-içtimai-sınai alanlarda tüm problemleri çözüp, kalkınmamızı sağlayacak, ümmeti tekrardan hak ettiği izzetine kavuşturacak, dünyada Müslümanları yine söz sahibi yapacak, dünyalarını ve ahiretlerini kurtaracak, kafirlere haddini bildirecek yegâne yönetim şeklinin ancak Hilafet olduğunun altını kalın çizgilerle çizerek tamamladı.

Katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla panel sona erdi. Sunumlarından ötürü konuşmacılarımıza, yoğun ilgi ve katılımları dolayısıyla da Bursalı Müslümanlara teşekkür ediyoruz.