Blinken, İşgalciyi Savundu, İşgale Direnen Hamas’ı Suçladı
26 Nisan 2024

Blinken, İşgalciyi Savundu, İşgale Direnen Hamas’ı Suçladı

Köklü Değişim Medya

ABD’nin birçok kentindeki üniversitelerde başlayan ve işgalci “İsrail”in Gazze’deki soykırımını protesto kitlelerin eylemleri dünya gündeminin ilk sıralarında yer alıyor.

Çin ziyaretine başlayan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD’deki protestolar hakkında açıklamalarda bulundu.

Protestoları anladığını söyleyen Blinken, göstericilerin topraklarını işgale karşı koruyan Hamas’a karşı sessiz kaldığını söyleyerek tarafgirliğini bir kez daha ortaya koydu. Bilindiği üzere Blinken, 7 Ekim sonrası “İsrail”i ilk ziyaretinde “Bir Yahudi olarak buradayım” diyerek tarafının işgalci güçler olduğunu beyan etmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD kampüslerinde devam eden Filistin yanlısı protestoların ardındaki tutkuyu "çok anladığını" ve onların protesto haklarına da saygı duyduğunu söyledi.

"Hamas hakkında sessizlik olması dikkat çekicidir” diye konuşmasına devam eden Blinken, şöyle devam etti:

"Daha önce de söylediğim gibi... Hamas silahlarını bıraksaydı, sivillerin arkasına saklanmayı bıraksaydı, rehineleri serbest bıraksa ve teslim olsaydı bu iş yarın bitebilirdi, dün bitebilirdi, aylar önce bitebilirdi. Ama elbette bunu yapmamayı seçti”

Resmen Gazze’yi kayıtsız şartsız teslim edilmesini ve işgale boyun eğilmesine isteyen Blinken, ‘İsrail'in sivillere zarar vermemesi için çok çalıştığını iddia ederken, ABD'deki protestocular onu ve Biden yönetimini ‘İsrail'in Gazze'deki eylemlerine suç ortaklığı yapmakla suçluyor.

ABD, 7 Ekim’den bu yana milyarlarca dolarlık silah sevkiyatında bulundu ve önceki gün 26 milyar dolarlık yeni yardım paketini de onayladı.