Batı Açgözlü ve Bencil!
31 Mart 2020

Batı Açgözlü ve Bencil!

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Kapitalist Batı, Koronavirüs salgını öncesinde de varolan açgözlülüğüne ve bencilliğine devam ediyor. Kendisinden başkasını düşünmeyen menfaat üzerine kurulu nizamın fikirleriyle dünyayı sömüren Batı’nın çirkin alışkanlıkları tepkilere neden oldu.

İngiltere'de çekilen görüntüler sosyal medyada ''Delilik devam ediyor'' başlığıyla paylaşıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle stoklanan yiyeceklerin çöplerdeki resmi tepkiyle karşılandı.

Ekmek, muz ve açılmamış tavuk ürünleri gibi yiyeceklerin çöplerde yer aldığı fotoğraflar ile hem tepki gösterildi hem de farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Bazı kişiler ise bu görüntülere 'utanç verici' yorumunu yaptı.

İngiltere'de koronavirüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı bin 400 vaka sayısı ise 22 bini geçti.

Kapitalizmin koronavirüsten daha tehlikeli olduğu bu son görüntülerle de kanıtlanmış oldu. Dünya nüfusunun neredeyse yarısı açlıkla savaşırken, Batı’daki azınlık çoğunluğun belki hiç görmediği yiyecekleri çöplere atıyor. Yıllarca dünyayı sömürerek inşa ettikleri bu bencil medeniyet her zorlukta çirkin yüzünü gösteriyor. Sömürebilmek için kokuşmuş nizamı kapitalist demokrasiyi dünyaya dayatan Batı, koronavirüs salgınıyla sarsılmaya devam ediyor.