ABD-“İsrail” Gazze Planına 3 Arap Ülkesi Ortak
30 Mart 2024

ABD-“İsrail” Gazze Planına 3 Arap Ülkesi Ortak

Köklü Değişim Medya

İşgal ettiği Filistin topraklarının geleceği için plan yapma küstahlığına da girişen “İsrail”in Savunma Bakanı Yoav Gallant, Washington’da “Hamas’sız Gazze” planını görüştü.

“ABD'de temaslarda bulunan “İsrail” Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Gazze'de çok uluslu güç kurma görüşmelerinde ilerleme sağlandığı ileri sürüldü. Bu gücün üç Arap ülkesinden oluşacağı belirtilirken, içinde ABD'nin yer alıp almayacağı ise henüz bilinmiyor.

“İsrail'”in Kanal 12 televizyonunun haberinde, Gallant'ın, geçen hafta Washington'a yaptığı ziyaret sırasında, ABD'li yetkililerle, bölgenin güvenliğinden ve insani yardım girişinden sorumlu olacak çok uluslu gücün Gazze'de görevlendirilmesi konusunda müzakerelerde bulunduğu iddia edildi.

Köklü-Değişim,ABD-“İsrail”-Gazze-Planına-3-Arap-Ülkesi-Ortak-.jpg

Gallant, bu görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini “İsrail” Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya iletti.

ABD merkezli haber sitesi Axios, 28 Mart'ta Gallant'ın, ABD'ye Gazze'de görevlendirilmek üzere çok uluslu güç oluşturma teklifinde bulunduğunu bildirmişti.

“İsrail”, böylece tıpkı Batı Şeria’da isteklerine boyun eğen Mahmud Abbas rejimine benzer bir yönetimi Gazze’de oluşturmaya çalışıyor.