Türkiye’nin Afganistan’da Kalmasını Kim İstiyor?
23 Haziran 2021

Türkiye’nin Afganistan’da Kalmasını Kim İstiyor?

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 22 Haziran 2021 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda “Türkiye’nin Afganistan’da Çalışma İsteği” konusu ele alındı. Toplantıda ayrıca “Türkiye’nin Karanlık Medya ve Sermaye İlişkileri”, “Kürt Meselesi ve Çözüm Arayışları”, “Mısır’da Müslümanlara Yönelik İdam Kararları” hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR, Amerika’nın Afganistan’da düştüğü duruma işaret ederek, Türkiye’nin Afganistan’da çalışma isteğinin aslında Amerika’nın talebi olduğunu söyledi.

Dün saat 20.00’da gerçekleştirilen gündem değerlendirme toplantısında konuşan Mahmut KAR, Müslümanların nasihatlerine kulak vermeyen Türkiye yöneticilerinin, iktidarlarını sürdürebilmek için yine Amerika’nın gönüllü hizmetkârı olmayı seçtiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Eğer Afganistan'dan çıkmamız istenmiyorsa, Amerika'nın bize vereceği diplomatik ve mali destek büyük önem arz ediyor" şeklindeki sözlerine atıf yapan Mahmut KAR, şöyle konuştu: “Erdoğan çok açık bir şeklide işgalci Amerika’nın çıkarlarını koruyabilmek için Türkiye’nin Afganistan’da kalmaya devam etmek istediğini söyledi. Üstelik Amerika Türkiye’ye hiç bir konuda yardımcı olmamasına rağmen, Türkiye ekonomisini tehdit etmesine rağmen, darbecileri teslim etmemesine rağmen Cumhurbaşkanı bunları söyledi. Terör örgütü PYD’yi on binlerce tır silahla desteklemesine rağmen, sözde Ermeni soykırımını tanımasına rağmen, parası verilmiş F35’leri gasp etmesine rağmen ve S 400’ler konusundaki küstah dayatmacı tavrına rağmen Erdoğan Biden’e bunu söyleyebildi! Dahası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile 17 yıllık bir geçmişi olduğuna vurgu yaparak “önümüzdeki dönemde müttefiklerimizle daha yakın ve yapıcı iş birliği içinde olacağız.” Dedi. Bu açıkça “bölgede ABD tarafından Türkiye’ye verilecek her görev için hazırım.” Demektir.

“Peki şimdi nereden çıktı bu Afganistan işi? Amerika başta olmak üzere tüm NATO ülkeleri burnu sürtülmüş bir şekilde Afganistan’dan kaçarken Türkiye’nin orada kalmasını kim istedi?” diye soran Mahmut KAR, “Dış işleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na göre Afganistan yönetimi istemiş. Hani şu Amerika’nın iktidara taşıdığı kukla Afgan yönetimi var ya... Herhalde Çavuşoğlu “Amerika istiyor” demekten imtina etmiş. Keşke Amerika’ya taşeronluk yapmaktan da imtina etseler!” ifadelerini kullandı.

Yaptığı değerlendirmede Amerika’nın Türkiye üzerindeki nüfuzuna vurgu yapan Mahmut KAR, NATO zirvesi öncesi Amerika-Türkiye arasında gerçekleşen görüşme trafiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bundan birkaç hafta önce Türkiye’ye gelen Amerikalı 2 üst düzey yetkili tarafından bu işin çerçevesi çizilmişti. ABD Savunma Bakanı 10 Haziran’da Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir telefon görüşmesi yapmıştı. Hemen ardından Hulusi Akar Amerikalı yetkililerle görüştüklerini ve Türkiye’nin Afganistan’da kalmak istediğini kamuoyuna açıklamıştı. Nitekim Türkiye’nin Pakistan’ı yanına almak istemesi de bu planın tamamen Amerikan kurgusu olduğunu göstermek için yeterlidir. Zira Pakistan rejimi Amerika’nın bir dediğini iki etmeyen, Amerika istediği için Keşmir meselesinde Hindistan’a boyun büken ve terörle mücadele adı altında ülkeyi Amerikan’ın garnizonu haline getiren hain bir rejimdir. O yüzden Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi, 'Söz konusu Türkiye ise Pakistan bu konuda oldukça rahat.” Diyor. Yani işin özü ne Afganistan’ın istikrarı ne Afgan halkının selameti ne de başka bir şey. İşin özü Amerika’nın Suriye ve Libya’da olduğu gibi Afganistan konusunda Türkiye’ye yeni bir görev vermesidir.”

Amerika’nın Türkiye’yi Afganistan’da bırakmak istemesinin nedeninin Türkiye’nin kullanışlı müttefik olmasından kaynaklandığını söyleyen Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR, tespitini şu cümleler ile dile getirdi: “Çünkü Türkiye halkı Müslüman olan bir ülkedir. İslam beldelerinin birçoğunda olduğu gibi Afganistan halkı ile de geçmişten gelen bir kardeşlik bağı var. O bağ Hilafet bağıdır. Bu bağ sebebi ile Müslüman halklar Türkiye’ye diğer NATO ülkelerine yaptıkları gibi işgalci muamelesi yapmıyor. Askerlerini hedef almıyor. Ne yazık ki Türkiye Hilafet’ten kalan bu önemli mirası İslam ve Müslümanlar için değil NATO ve Amerika gibi sömürgeci kafirlerin pis emellerine hizmet için kullanıyor. Oysa iman ve feraset sahibi bir yönetici bu mirası Hilafetin yeniden kurulması için kullanırdı. Böylece tüm İslam beldeleri Amerika ve Avrupa’nın oyuncağı olmaktan kurtulurdu. Lakin Türkiye’nin yöneticileri bu mirası Amerika’yı yüceltmek, Afgan halkını saptırmak için kullanıyor.”

Mahmut Kar son olarak yine yöneticilere nasihatte bulunarak sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Erdoğan 19 yıldır Türkiye’de ve diğer İslam coğrafyalarında Amerika’ya yaptığınız sayısız hizmet size izzet ve şeref kazandırmadı. Sizden öncekilere kazandırmadığı gibi. Bilakis Amerika ile olan dostluğunuz size zillet ve tükenmişlik getirdi. Bundan sonra da farklı bir şey getirmeyecektir. İçine düştüğünüz bu durumdan kurtulmanın yolu Amerika’ya sığınmak değil, aksine Amerika ile olan tüm bağları koparıp atmaktır. Allah’a samimi bir şekilde tövbe edin ve İslam’a sımsıkı sarılın, kafirlerin değil Müslümanların dostu olun. Umulur ki akledersiniz!”

------------

Gündem Değerlendirme Toplantısı’nın tamamını okumak için tıklayın