Trump Ses ve Görüntü Kayıtlarını İstedi
18 Ekim 2018

Trump Ses ve Görüntü Kayıtlarını İstedi

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı ile alakalı ses ve görüntü kayıtlarını Türkiye'den istedi.

Beyaz Saray’da Kaşıkçı vakası hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Trump, "Türkiye hükümeti ses ve görüntü bilgileri olduğunu söylüyor. Bunların olup olmadığından emin değilim ancak muhtemelen var. Mike Pompeo geri döndüğü zaman kendisinden detaylı bir rapor alacağım. Ona soracağım ilk soru bu olacak." beyanında bulundu.

Trump,medyada hakkında bir çok iddianın yer aldığı Kaşıkçı olayının, hafta sonuna kadar açıklığa kavuşmasını beklediğini söyledi.

Suudi liderleri koruduğuna dair iddiaları reddeden Trump, bir gün öncesinde "Kaşıkçı için Suudi Arabistan'ın suçlanması 'masumiyeti ispat edilinceye kadar suçlu gösterilmenin' farklı bir örneği" açıklamasında bulunmuştu.

Riyad’a Zaman Tanınmalı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasının ardından, Trump’ın isteği ile bölgedeki ülkelere bir dizi ziyaret gerçekleştiren Pompeo, Riyad’da veliaht Prens Selman ile görüştü. Ardından Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Pompeo, “Riyad yönetimine soruşturmanın tamamlanması için birkaç gün daha süre verilmesi gerekir” açıklamasında bulundu.

Trump Riyad’ı Feda Etmez

ABD Temsilciler Meclisinde, Cemal Kaşıkçı cinayeti sebebi ile Suudi Arabistan'a silah satışlarının ve yardımların durdurulması için bir yasa tasarısı sunuldu.

Donald Trump, Gazetecinin kaybolmasıyla alakalı Suudi Arabistan'a silah satışını durdurmaya henüz hazır olmadığını beyan etmişti. Açıklamada Trump, "Bu kabul edilemez. Askeri teçhizata ve diğer malzemelere 110 milyar Dolar harcıyorlar ki, bu da iş sahası yaratıyor." demişti.