Siyasi Bakışlar Programında "BizKardeşiz" Kampanyası ve Muhacirlerin Durumu Konuşuldu
17 Ağustos 2019

Siyasi Bakışlar Programında "BizKardeşiz" Kampanyası ve Muhacirlerin Durumu Konuşuldu

Köklü Değişim Medya

Her hafta gündemin konularını İslâmi bakış açısıyla değerlendiren Siyasi Bakışlar programında bu hafta; “Hizb-ut Tahrir Türkiye tarafından başlatılan #BizKardeşiz kampanyası”, “Mülteci meselesi” ve “Türkiye’nin ABD ile kuracağı ortak harekât merkezi” konuları konuşuldu.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar da telefonla bağlandığı programda #BizKardeşiz kampanyasının detayları hakkında bilgi verdi.

Son günlerde Türkiye’nin mültecilere yönelik politikasında yaşanan radikal değişiklikler, Suriyeli muhacirler konusunu yeniden gündeme getirdi. Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti’nin başlattığı #BizKardeşiz başlıklı bir kampanyayla ilgili bilgiler verdi. Kar, özellikle Suriyeli muhacirler üzerinden yapılan manipülasyona dikkat çekti ve “Kardeşlik” vurgusu öne çıkan kampanyayla nelerin amaçlandığını, bu kampanya çerçevesinde ne tür faaliyetlerin yapıldığını ve kampanya kapsamında halktan beklentilerin neler olduğunu ifade etti.

Programda ayrıca halkın Suriyeli muhacirler hakkındaki görüşlerine yer veren bir de sokak röportajı yer aldı. “Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunların temelinde Suriyeliler mi var?”, “Arapça tabelaların kaldırılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?”, “Ülkelerine geri gönderilmeleri hâlinde Suriyeli muhacirlerin can güvenliği olduğunu düşünüyor musunuz?”, “Çanakkale Savaşı sürecinde ve öncesinde beraberce savaşan, bu toprakları savunan bu coğrafyanın insanları bugün birbirine düşman edilmeye çalışılıyor? Ne oldu da bugün ayrı düştük?” gibi soruların sorulduğu röportajın tamamını aşağıdaki videoda bulacaksınız.

Programda, Hükümetin genel olarak muhacirlere bakışı da masaya yatırıldı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamayla gündeme gelen Suriye’de güvenli bölge konusunda ABD ile Müşterek Harekât Merkezi kurulacağı haberinin de değerlendirildiği programda, “Güvenli bölge meselesinin hakikati nedir?”, “Tarafların Suriye’ye yönelik hedefleri açısından bu ‘ortak harekât merkezi’ ne anlam ifade ediyor?” sorularına, yroumcular Köklü Değişim yazarları Muhammet Hanefi Yağmur​ ve Yusuf Yavuzkan cevap verdi.

Siyasi Bakışlar programı, Köklü Değişim​ Ankara Temsilcisi Kadir Kaşıkcı​’nın moderatörlüğünde her Cuma saat 20’de, Değişim TV web sayfasından ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanıyor.