Rusya ve Esed Rejiminden Katliam:  6’sı Çocuk 11 Sivil Katledildi
20 Ekim 2021

Rusya ve Esed Rejiminden Katliam: 6’sı Çocuk 11 Sivil Katledildi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Rusya’nın desteğinde Esed rejimi, İdlib’de Pazar yerindeki sivilleri bombaladı. Vahşi katliamda 6’sı çocuk 11 sivil hayatını kaybetti.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, bu sabah İdlib'in güneyindeki Eriha kasabasında bulunan pazar yeri topçu atışları ile hedef alındı.

Sivilleri hedef alan saldırılarda okula gitmek için sokakta olan 6’sı çocuk 11 sivilin bedeni paramparça oldu. Saldırılarda 35 sivil de yaralandı.

Rusya ve Esed rejimi sık sık İdlib'in güneyinde M4 kara yolundaki Eriha ilçesine karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırılar düzenleyerek ateşkesi ihlal ediyor. Bu saldırılar, stratejik M4 otoyolunu ele geçirmek için düzenleniyor ve sıklıkla siviller bilerek hedef alınıyor. Bu saldırılara İran rejimi de destek veriyor.

Bölgede birlikleri ve gözlem kuleleri bulunan ve muhaliflerin garantörü olan Türkiye de sık sık saldırılarla hedef alınmasına rağmen olayları izlemekle yetiniyor. Kuzeye çekilen muhalif güçler ve İdlib'i kontrolü altında tutan HTŞ de saldırılara müdahil olmuyor.

Şam’da Patlama

Öte yandan Suriye'nin başkenti Şam'da bir askeri otobüste meydana gelen patlamalarda Esed rejimine bağlı 14 asker öldü.

Kaynaklar toplamda 3 bomba tespit edildiğini ancak yalnızca iki tanesinin patladığını rapor etti.