Rusya Katliamlarını Küstahça Savundu
24 Mayıs 2019

Rusya Katliamlarını Küstahça Savundu

Sputnik

Köklü Değişim Medya

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'yle yapılan İdlib anlaşmasına tamamıyla bağlı olduklarını söyleyip, Rus hava güçlerinin haftalardır İdlib'de sivillere uyguladığı vahşi katliamları “Sadece teröristleri hedef alıyoruz.” diyerek savundu.

Düzenlediği basın toplantısında yöneltilen bir soru karşısında Zaharova, "Rus tarafı, 17 Eylül 2018 tarihli memorandum (Soçi Mutabakatı) da dahil olmak üzere, Türklerle yapılmış İdlib ilintili anlaşmaların yerine getirilmesine tamamen bağlı" cevabını verdi.

Zaharova, Rus hava güçlerinin sadece İdlib'in güney bölgelerinde teröristlerin aktif olduğu yerlerde baskılanması için Suriye ordusuna gerekli olan desteği verdiğini de belirtti ve şunları söyledi:

"Bunlar (teröristlere yönelik hava saldırıları) sınırlandırılmış önlemler. Suriye ordusu ve Rusya hava güçlerinin eylemleri, istihbarat birimleri tarafından doğrulanmış terörist tesislerine yönelik. Bunlarla aynı yerde sivil unsurların bulunması imkansız."

Çocukların ve kadınların parçalanmış cesetleri, pazar yerlerinin vurulduğunu doğrulayan bölgeden gelen görüntüler, Rusya’nın sivil katliamlarını örtbas etmek için dezenformasyona başvurduğunu gösteriyor.

Rusya, Esed rejimi ile birlikte haftalardır İdlib’i vahşice bombalamaya devam ediyor.