Rus İşgali Altındaki Kırım’ın Kerç Şehrinde Bir Okulda Patlama Meydana Geldi
17 Ekim 2018

Rus İşgali Altındaki Kırım’ın Kerç Şehrinde Bir Okulda Patlama Meydana Geldi

QHA

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Kerç şehrinde bir okulda patlama meydana geldi.

Köklü Değişim Medya

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Kerç şehrindeki Teknik Yüksek Okulunda patlama meydana geldi.

Okulun yemekhanesinde meydana gelen gaz patlaması sonucunda ön belirlemelere göre 18 kişi hayatını kaybetti ve 50'den fazla kişi yaralandı.

Öte yandan Rusya Terörle Mücadele Komitesinden yapılan açıklamada okuldaki patlamanın el yapımı patlayıcıdan kaynaklandığı ileri sürüldü.

Basında çıkan haberlere göre olay yerinde bulunan tanıklar patlamadan önce silah seslerinin duyulduğunu belirtti. Okulun öğrencilerinden biri, genç bir adamın okul koridorunda önüne gelen herkese doğru ateş açtığını anlattı.

Bazı tanıklar saldırının birkaç kişi tarafından düzenlendiğini öne sürdü.

Rusya Ulusal Muhafızlar Komutanı Sergey Melikov yaptığı açıklamada okuldaki patlamayı "terör saldırısı" olarak adlandırdı. Ancak saldırıyı gerçekleştirenin silahlanarak okulu basan bir öğrenci olduğu ortaya çıktı.

Kerç Teknik Yüksek Okulu Müdürü Olga Grebennikova konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bir sürü ceset, çocukların cesetleri, gerçek bir terör saldırısı! Ben okuldan ayrıldıktan 5-10 dakika sonra biri okula saldırmış, koridoru patlatmışlar, okulda koşuşturmuşlar, patlayıcılar atmışlar. Sonra makineli tüfeklerle ya da başka bir silahla -tam olarak bilmiyorum- sınıflara girerek önlerine gelen herkesi öldürmeye başlamışlar. Gerçek bir terör saldırısı, Beslan’daki gibi.” diyerek, Kremlin'in kamuoyuna sunacağı imaja uyan bir yorumda bulundu.

Öte yandan konu ile ilgili açıklama yapan Kırım’ın sözde başkanı Sergey Aksyonov 18 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını Kerç Teknik Yüksek Okulu’nda okuyan 18 yaşındaki (2000 doğumlu) Vladislav Roslyakov tarafından düzenlendiğini açıkladı. Saldırganın olaydan sonra intihar ettiğini bildirildi. Roslyakov'un 8 Eylül'de 12 kalibrelik tüfek için silah ruhsatı aldığı, birkaç gün önce de 15 mermi satın aldığı açıklandı.

Kırım'daki işgalci yönetimin 3 günlük yas ilan ettiği duyuruldu.