Rus İşgalciden Kırımlı “Müslümanlara Zulüm”
07 Aralık 2018

Rus İşgalciden Kırımlı “Müslümanlara Zulüm”

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

İşgalci Rus mahkemesi, “Hizb-ut Tahrir Davası” çerçevesinde yargılanan 4 Kırımlı Müslümanın tutukluluk sürelerini 9 Şubat tarihine kadar uzattı.

Rus işgali altında bulunan Kırım’da Kremlin kontrolündeki sözde Kievskiy Bölge Mahkemesi, 5 Aralık tarihinde yapılan duruşmada “Hizb-ut Tahrir Davası” çerçevesinde yargılanan Kırımlı Server Mustafayev ve Edem Smailov’un tutukluluk sürelerini uzattı.

İşgalci mahkeme, Kırımlı Müslümanların 9 Şubat 2019 tarihine kadar tutuklu kalmalarına hükmetti.

Sözde Kırım Yüksek Mahkemesi de bugün yapılan duruşma sırasında, aynı dava çerçevesinde yargılanan Kırımlı Timur İbragimov ve Ernest Ametov’un tutukluluk sürelerinin uzatılması yönünde karar aldı. Kırım Dayanışması grubunun bildirdiğine göre, İbragimov ve Ametov da 9 Şubat 2019 tarihine kadar tutuklu kalmaya devam edecekler.

Kırımlı 6 Müslüman Ekim 2017’den Beri Tutuklu

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrinde, 11 Ekim 2017 tarihinde işgalci kolluk kuvvetleri, Kırımlı aktivistlerin evlerinde arama düzenledi. Evlerinde arama yapılan Kırımlı Müslümanlar, Salaçık kafesi sahibi Süleyman Asanov, evinde üçüncü kez arama yapılan aktivist Seyran Saliyev, sivil aktivist Timur İbragimov, Server Zekeryayev, Memet Belâlov ve Ernest Ametov olduğu açıklandı.

İşgalciler, Süleyman Asanov’u sözde “terör faaliyetlerini organize etme”, diğer 5 Kırımlı Müslümanı ise sözde “terör faaliyetlerine katılma” suçundan yargılanacağı bildirildi.

Bahçesaray’da Kırımlı Müslümanların Evine Baskın

İşgalciler, 21 Mayıs 2018 tarihinde Bahçesaray’da Kırım Tatarlarının evine baskın düzenledi. Baskınlardan birinin Kırım Dayanışması sivil toplum teşkilatı aktivisti Server Mustafayev’in evine düzenlendiği belirtilirken, diğer baskının ise Edem Smailov’un evine gerçekleştirildiği bildirildi.

Kırımlı Müslümanların, Rusya’da yasak olan Hizb-ut Tahrir’in üyesi olmakla suçlandığı ileri sürüldü. Server Mustafayev ve Edem Smailov’a karşı açılan davalar Bahçesaray’da alıkonulan Kırımlı Müslümanlara karşı açılan “Hizb’ut Tahrir Davasına” eklendiği bildirilmişti.

Terörün Başı Rusya

İşgalci Rusların Kırım’da, Suriye’de yaptıkları terör faaliyetleridir. Rusya, Sovyetler zamanında uygulanan cezalandırıcı tıp yöntemleri kullanıyor.

İşgalci Rusya’nın Kırım’da yaptığı evlere baskın, gözaltılar, adam kaçırma, adam yaralama ve faili meçhul cinayetler terör kapsamında faaliyetlerdir. Bunlar İşgalcilerin Kırım’da her gün yaptıkları hukuk dışı uygulamalardır.

Hizb-ut Tahrir Teröre Karşı

Rus işgalcilerin suçlamalarının aksine Hizb-ut Tahrir, 50’den fazla ülkede çalışmakta olup, hiçbir şiddete bulaşmadığı ve şiddete temelden karşı olduğu herkesçe malumdur.

Hizb-ut Tahrir, Nübüvvet Minhacı üzere Raşidi Hilafeti ikame etmek ve İslami hayatı yeniden başlatmak için cebir ve şiddetten uzak fikri ve siyasi olarak çalışmaktadır.

Buna rağmen işgalci Ruslar tarafından terörle suçlanmakta ve Kırımlı Müslümanların evlerine hukuksuz baskınlar yapılarak cezaevine atılmaktadırlar.