Pompeo Suudi Arabistan’ın Ardından Türkiye’de
17 Ekim 2018

Pompeo Suudi Arabistan’ın Ardından Türkiye’de

Ajanslar-Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a giden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan ziyaretinin ardından Türkiye'ye geldi.

ABD'li Bakan, beraberindeki heyetle Ankara Esenboğa havalimanının şeref salonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilecek.

ABD Dışişleri Bakanı, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüşecek.

Pompeo, Kral Selman İle Görüştü

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, başkent Riyad'daki Yemame Sarayı'nda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi.

Görüşmenin ayrıntılarına ilişkin bilgi verilmedi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan haberde, Kral Selman ile Pompeo'nun ikili ilişkiler ve bölgedeki gelişmeleri görüştüğü aktarılırken, Kaşıkçı olayına değinilmediği belirtildi.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi basınındaki haberlerin aksine Pompeo'nun Kaşıkçı meselesini gündeme getirdiğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert tarafından yapılan açıklamada, Pompeo'nun, Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin temasları kapsamında Kral Selman ve Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ile görüştüğü bildirildi.

Açıklamada, Pompeo'nun Cubeyr ile görüşmesinde Kaşıkçı meselesiyle ilgili endişesini dile getirdiği kaydedildi.

Pompeo'nun Kral Selman ile görüşmesinde Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili şeffaf, kapsamlı ve zamanında yürütülen soruşturmayı destekleme konusunda Kral Selman'ın verdiği taahhüt için teşekkür ettiği bildirildi.

Açıklamada, bölgesel ve ikili ilişkilerin de ele alındığı ifade edildi.