Mescid-i Aksa’dan “İsrail” Yakınlaşmasına Mesaj
16 Mart 2019

Mescid-i Aksa’dan “İsrail” Yakınlaşmasına Mesaj

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, "Mescid-i Aksa işgal altındayken ve işgalcilerin postallarıyla kirletiliyor iken nasıl olur da onlarla yakınlaşırsınız?" dedi.

Ardından Yeni Zelanda'daki terörist saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mescid-i Aksa'da dün okunan cuma hutbesinde, “İsrail”le son dönemde yakınlaşma yoluna giden ülkelere uyarıda bulunuldu.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da cuma hutbesini, Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin okudu.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın işgal altında olduğunu vurgulayan Şeyh Hüseyin, Aksa'nın her gün işgal güçlerinin postallarıyla kirletildiğine dikkati çekti.

Arap ülkelerinin “İsrail” ile yakınlaştığına işaret eden Şeyh Hüseyin, "Mescidimiz işgal altındayken ve işgalcilerin postallarıyla kirletiliyor iken nasıl olur da onlarla yakınlaşırsınız?" ifadesini kullandı.

Şeyh Hüseyin, Mescid-i Aksa'nın sadece Müslümanlara ait olduğunu ve bölünmeyeceğini vurgularken Filistinlilere de "İsrail”in provokasyonlarına gelmemeleri" çağrısında bulundu.

Kudüs ve Filistin Müftüsü ayrıca, Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen terörist saldırıyı da kınayarak, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Mescid-i Aksa'da Gıyabi Cenaze Namazı

Yeni Zelanda'daki terörist saldırıda hayatını kaybedenler için Mescid-i Aksa'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazının ardından Şeyh Yusuf Ebu Suneyne tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazı sonrasında Yeni Zelanda'daki katliamda hayatını kaybedenler için toplu dua edildi.

“İsrail” Tarafından Harem-i Şerif'ten Uzaklaştırma Cezası Verilenlerle Dayanışma

Öte yandan onlarca Filistinli de cuma namazını “İsrail” polisinin Harem-i Şerif'ten uzaklaştırma cezası verdiği Filistinlilerle dayanışma için Mescid-i Aksa'nın El-Esbat (Aslanlı) Kapısı'nda kıldı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, 40 binden fazla kişinin bugün Harem-i Şerif'te cuma namazı kıldığı belirtildi.