Mersin Limanı’nda Bir Kokain Operasyonu Daha!
23 Haziran 2021

Mersin Limanı’nda Bir Kokain Operasyonu Daha!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Kısa süre önce yakalanan 1 ton kokainden sonra yine Mersin Limanı’nda 463 kilogram kokain ele geçirildi. Ele geçirilen kokainin saklandığı konteynırın kim tarafından gönderildiği ve hangi şirkete teslimatının yapılacağına ise yine değinilmedi.

Haberi, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter hesabından duyurdu.

Muş’un konu ile ilgili açıklaması şöyle:

Bu gece Mersin Limanı'nda Ticaret Bakanlığımıza bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerimizin dikkatli çalışmaları neticesinde 463 kg kokain ele geçirilmiştir.

Görevlerini başarıyla yerine getiren Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum.

Zehir tacirlerine asla geçit vermeyeceğiz*..”*

Türkiye’de son zamanlarda uyuşturucu operasyonlarında bir artış gözlemleniyor. Kısa süre önce Mersin Limanı’nda tüm zamanların en büyük kokain operasyonu gerçekleştirilmişti. Operasyonda 1 ton kokain ele geçirilmişti. Seri operasyonların, organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in videoları sonrasında artış göstermesi dikkat çekiyor.

Organize suç örgütü liderliğinden yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in açıklamalarıyla, Türkiye’deki bazı limanlarla birlikte Mersin Limanı da gündeme gelmişti. Son olarak Ekvator'un Puerto Bolivar Limanı’ndan Mersin Limanı’na gönderilen konteynırın içinde 616 paket kokain ele geçirilmiş, bu uyuşturucunun teslim edileceği adres hususunda yeterli soruşturma yapılmadığı ileri sürülmüştü.

Geçtiğimiz aylarda Panama polisi, Ekvator'un Puerto Bolivar Limanı’ndan rotası Mersin Limanı olan konteynerin içinde 616 paket kokain ele geçirmişti. Ele geçirilen uyuşturucunun varış noktası Mersin Limanı olması ileri sürülen yeni rota söylemlerini doğrular nitelikte.