MAZLUMDER’den "Ebru Özkan Serbest Bırakılsın!" Çağrısı
12 Temmuz 2018

MAZLUMDER’den "Ebru Özkan Serbest Bırakılsın!" Çağrısı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

MAZLUMDER, Türkiye çapında birçok ilde gerçekleştirdiği bir basın açıklamasıyla, Haziran ayı başında Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmek için Filistin’e giden ve ziyareti dönüşünde Tel Aviv havaalanında “İsrail” güvenlik güçlerince tutuklanıp gözaltına alınan ve gözaltı süresi defalarca uzatılan Türkiye vatandaşı Ebru Özkan’a yapılan muameleyi protesto etti.Basın açıklamalarının Ankara ayağı, “İsrail” Konukevi yakınındaki Seğmenler Parkı’nda gerçekleştirildi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği basın açıklamasına, Köklü Değişim Medya Ankara Temsilcisi Kadir KAŞIKCI da katıldı.

""

MAZLUMDER Yönetim Kurulu Üyesi Ali DALAZ’ın açış konuşmasıyla başlayan basın açıklaması, destek veren kuruluşların temsilcilerinin konuşmasıyla devam etti.

""

İlk olarak Asma Köprü Derneği Genel Başkanı Hanefi Sinan ve ardından da Köklü Değişim Medya Ankara Temsilcisi Kadir KAŞIKCI birer konuşma yaptılar.

""

Kadir KAŞIKCI, Ebru ÖZKAN’ın maruz bırakıldığı muameleyi kınayan konuşmasında “Ebru Özkan’a vurulan kelepçe ve prangalar, İslam Ümmetine vurulmuş prangalardır. Bacımızın kurtuluşunun yegane vesilesi, İslam ordularının tek bir çatı altında toplanması ve orduların Yahudi varlığı üzerine gönderilmesidir.” dedi.

""

Daha sonra Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa KIR kısa bir konuşma yaptı.

""

Basın açıklamasına Ebru ÖZKAN’ın kız kardeşi Elif ÖZKAN da canlı telefon bağlantısıyla katıldı. Duygularını ifade eden Özkan, duyarlı Müslümanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

""

MAZLUMDER Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan DEMİR’in basın açıklaması metnini okumasının ardından açıklama sona erdi.

""

""

""

""

""

""

""

""