Köklü Değişim Kadın Kolları, Adana’da “Savrulan Gençlik” Kampanyası Kapsamında Panel Düzenledi
27 Eylül 2022

Köklü Değişim Kadın Kolları, Adana’da “Savrulan Gençlik” Kampanyası Kapsamında Panel Düzenledi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Kadın Kolları’nın Başlattığı “Kuşaktan Kuşağa Savrulan Gençlik” başlılklı kampanya kapsamında Adana’da bir Panel düzenledi.

Türkiye’nin dört bir yanında düzenlediği paneller ve konferanslarla bozuk nizamın uyguladığı eğitim sistemi ve kanunlarla “savrulan gençlik” sorununu masaya yatıran Köklü Değişim Kadın kolları, son programını Adana’da düzenledi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, tanıtım sinevizyonunun ardından Nermin Yıldırım'ın sunumuyla devam etti.

Sunumda kuşaktan kuşağa savrulan gençliğin günümüzde geldiği noktalara değinildi. Zedelenen tesettür anlayışı, İslam’dan uzaklaşma, gelecek kaygısı, fıtri cinsiyetin bozulması, LGBT oluşumları, sosyal medyanın gençler üzerindeki etkisi, ateizme ve deizme kayan gençlerin oranı, uyuşturucu bataklığına düşen gençler gibi noktalara değinildi. “Şer'i bir hükümden demokratik bir hakka evrilen baş örtüsü ve gençliğin geldiği son hal” başlığı altında kapitalizm fikrinden etkilenen gençler üzerinde duruldu.

Yapılan konuşmanın ardından panel, Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Yöneticisi Dr. Nesrin Nawaz’ın gençlere hitaben hazırlamış olduğu video mesajın gösterimiyle devam etti. Ardından yapılan dua ile panel sona erdi.

#SavrulanGençlik