Hindistan Cami Bombacılarını Ödüllendirdi
15 Haziran 2019

Hindistan Cami Bombacılarını Ödüllendirdi

Sputnik

Köklü Değişim Medya

Hindistan'da yüksek mahkeme, 2006 yılında Malegaon bölgesindeki bir camiye Cuma namazı kılınırken düzenlenen bombalı saldırı sonucu 37 Müslümanın katledildiği terörist eylemin faili 4 teröristin kefaletle tahliyesine karar verdi. Aldığı bu karar ile teröristleri ödüllendiren Hindistan yönetimi, Müslümanlara karşı nefretini beyan etmiş ve düzenlenecek yeni saldırılar için Hindu teröristleri de cesaretlendirmiş oldu.

Mumbai Yüksek Mahkemesi, Malegaon'daki bombalı saldırılarla ilgili davada, 2013'ten bu yana cezaevinde bulunan 4 teröristin, 50 bin Hindistan Rupisi (yaklaşık 700 dolar) kefalet karşılığında serbest bırakılmasına hükmetti.

Mahkeme, bu kişilerin, dava boyunca tüm duruşmalara katılmalarını ve tanıklarla irtibat kurmamalarını kararlaştırdı.

Maharaştra eyaletine bağlı Malegaon'da 2006'da cuma namazının kılındığı bir caminin yakınlarında gerçekleştirilen bombalı terör saldırılarında 37 kişi hayatını kaybetmiş, 100 kişi yaralanmıştı.

Yerel polis başlangıçta patlamalarla ilgili olduğu şüphesiyle 9 Müslümanı tutuklamış, bu kişiler daha sonra mahkeme kararıyla serbest bırakılmıştı.

Ulusal Soruşturma Ajansı tarafından yürütülen soruşturmada, patlamaların Hindu aşırılıkçılar tarafından gerçekleştirildiği sonucuna varılmıştı.

Saldırılarla ilgili Dhan Singh, Lokesh Sharma, Manohar Narwaria ve Rajendra Chaudhary 2013 yılında tutuklanmıştı.