Emniyetin Sahte Telegram Hesabından Oluşturduğu Bilgi Notu Tam Bir Skandaldır
28 Temmuz 2021

Emniyetin Sahte Telegram Hesabından Oluşturduğu Bilgi Notu Tam Bir Skandaldır

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 27 Temmuz 2021 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sahte Telegram hesabından Hizb-ut Tahrir’e yönelik oluşturduğu “bilgi notu” konusu ele alındı. Toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs Ziyareti ve Suriye Sınırındaki gelişmelerle birlikte Türkiye’deki mülteci düşmanlığı hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Türkiye’de halkın emniyet ve güvenliğini sağlamakla görevli Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ironi amacıyla açılmış sahte Telegram hesabından bilgi notu oluşturmasının tam bir skandal olduğunu söyledi.

Mahmut Kar söz konusu bilgi notunu neden skandal olarak nitelendirdiğine ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Emniyet Genel Müdürlüğü 5 Mayıs 2021 tarihinde mahkemelerde aleyhte delil olması ve emniyet birimlerinin teyakkuza geçmesi için Hizb-ut Tahrir hakkında bir bilgi notu hazırladı. “Açık Kaynak Araştırması” konulu bu bilgi notunu 81 İl’in Emniyet Müdürlükleri’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri’ne dağıtımını yaptı. Peki bu bilgi notunda Hizb-ut Tahrir ile ilgili ne var? 5 Mayıs 2021 tarihinde “Hizb-ut Tahrir Suriye Vilayeti” isimli bir Telegram hesabından -bu Telegram hesabı gerçek bir hesap değil yani Hizb-ut Tahrir’in tarafından açılmış ve aktif olarak Hizb-ut Tahrir tarafından kullanılan resmi bir hesap değil- “Genel Komutanlık” imzalı bir fotoğraf dosyası yayınlamış. Bu fotoğraf dosyasında da güya Hizb-ut Tahrir’in Suriye’de askeri kanadının olduğu beyan edilmiş! Daha durun bitmedi, güya Hizb-ut Tahrir’in Suriye’de bulunan bu askeri kanadı, icat ettiği bir füzesavarın Çin menşeli füzelerle yüzleşmeye hazır olduğu beyan edilmiş. Bakın Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı bilgi notunda aynen şöyle geçiyor: “Örgüt tarafından söz konusu füzelerin rotasını saptırabilecek veya engelleyebilecek nitelikte lazer parçalarla donatılmış önlemler alındığı şeklinde paylaşımların yer aldığı tespit edilmiştir.” Hizb-ut Tahrir Çin füzelerinin rotasını saptırabilecek, engelleyebilecek özellikte hem de lazer parçalarla donatılmış bir füzesavar sistemi icat etmiş bunu da bu Telegram hesabından güya ilan etmiş.”

Emniyetin içine düştüğü duruma “Gülermisin ağlarmısın?” sözleriyle dikkat çeken Mahmut Kar, konuşmasına şöyle devam etti: “Allah aşkına Hizb-ut Tahrir’i tanıyan bilen herkes bu sahte Telegram sayfasında ironi yapıldığını bilir ve anlar. Azıcık bizi tanıyan herkes, silahlı mücadeleyi reddeden, fikir ve görüşlerini, yazarak, konuşarak, basın açıklamaları ve kitaplar yayınlayarak beyan eden Hizb-ut Tahrir’i karalamak için böyle bir sayfanın hazırlandığını anlar. Bu Telegram sayfasında yapılan diğer paylaşımlarda başka neler var biliyor musunuz? Kağıttan yapılan roket ve tekneler ile Hizb-ut Tahrir’in askeri kanadının Rusya ve Çin’i tehdit eden açıklamaları varmış. Düşünebiliyor musunuz? Kağıttan uçaklar, gemiler... Daha bitmedi, lazer yazıcılar, toner ve kartuşlar, yazıcı bölükleri, sosyal medya nöbeti, duvar yazıları gibi ironi içeren saçma paylaşımlar yapılmış emniyetin bilgi notuna dayanak yaptığı bu Telegram sayfasından.

Şimdi bu hesabın Hizb-ut Tahrir’i karalamak için açıldığı aşikar öyle değil mi? Bu ve bunun gibi sahte Telegram hesaplarında bu tür paylaşım yapan kişiler, Hizb-ut Tahrir’in şiddete ve silaha karşı duruşunu yermek, bizi karalamak için ironi yapmışlar. Telegram sayfasının sahte, paylaşımların ironi içerdiği apaçık ortadayken hazırlanan bilgi notu ile Hizb-ut Tahrir’i silahla ilişkilendirmek abesle iştigaldir. Kaldı ki kıymetli Müslümanlar! Bu tür yayınlar, Hizb-ut Tahrir’in şiddetten uzak siyasi ve fikri duruşundan duyulan rahatsızlığın apaçık bir göstergesidir. Öküz altında buzağı arama derdindeki mahfillerin, Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığıyla böyle bir girişimde bulunmaları, İçişleri Bakanlığı ve ilgili devlet kurumları açısından tam bir skandaldır. Emniyet Genel Müdürlüğü, böyle ucube bir bilgi notunu İl Emniyet Müdürlükleri’ne göndermeden önce bu sayfayı ve paylaşımları tetkik ettirmeliydi. Hizb-ut Tahrir’in tertemiz tarihi, berrak fikirleri ve değişmez metodunu bilen herhangi bir memuruna bu sayfayı tetkik ettirip içeriğinden emin olsaydı böyle bir skandal yaşanmazdı. Ama öyle yapılmadı. Emniyet mal bulmuş mağribi gibi faili malum kişilerin ironik paylaşımlarından medet umdu. Hizb-ut Tahrir aleyhinde delil oluşturmaya çalıştı, mahkemeleri yanlış yönlendirmeye kalkıştı. Sahte bir Telegram hesabından yapılan komik ve ironik paylaşımlar ile Anayasa Mahkemesi’nin Hizb-ut Tahrir ile ilgili verdiği hak ihlali kararlarını geçersiz hale getirmek için çaba sarf etti.”

Hizb-ut Tahrir’i kimsenin terörize edemeyeceğini ve söz konusu bilgi notunu hazırlayanlar hakkında derhal soruşturma açılması çağrısı yapan Mahmut Kar,

“Dolayısıyla şunu açıkça ifade ediyoruz: Bilgisizlik, tecrübesizlik, cehalet ya da art niyet ile izah edilecek bu bu bilgi notunu hazırlayanlar hakkında bakanlık gereğini derhal yapmalı ve sorumlular ile ilgili soruşturma başlatmalıdır. İyi bilinmelidir ki, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı bilgi notunda geçtiği şekliyle Hizb-ut Tahrir’in “Çin roketlerini engelleyecek lazer parçaları ile donatılmış “kağıttan” bir roketi” yoktur. Zira kağıttan roket olmaz, Hizb-ut Tahrir’in de silahlı kanadı olmaz, bunu aklınıza koyun. Hizb-ut Tahrir’i terörize edemezsiniz, Hizb-ut Tahrir’i terör ve şiddetle asla yanyana getiremezsiniz. Hizb-ut Tahrir kurulduğu 1953 yılından beri faaliyet gösterdiği hiçbir ülkede silahlı bir mücadeleye başvurmamıştır bundan sonra da başvurmayacaktır. Dolayısıyla ne yerel mahkemeler ne istinaf ne de Yargıtay; Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı bu skandal bilgi notunu asla dikkate almamalıdır. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün düştüğü gülünç duruma yargı organları kesinlikle düşmemelidir. Yerel mahkemeler ve Yargıtay Anayasa Mahkemesi’nin Hizb-ut Tahrir hakkında verdiği ihlal kararlarını tüm kişiler için esas almalı ve yeniden yargılamalar dahil tüm diğer yargılama dosyalarında emsal kabul etmelidir. Kamuoyuna bu hatırlatmayı şunun için yapıyoruz; bir taraftan Emniyet Genel Müdürlüğü bu tezviratı tasdik ve tamim ederken, diğer taraftan da ilk derece mahkemeler, Anayasa Mahkemesi’nin 8 ayrı hak ihlali kararına rağmen hukuku ayaklar altına alarak Hizb-ut Tahrir’e yönelik yargı zulmüne devam ediyorlar. Hak ihlali kararlarındaki gerekçeyi ortadan kaldırmadan, Hizb-ut Tahrir’i terör ile ilişkilendirecek maddi hiçbir delil ortaya koyamadan ezber ve şablon cümlelerle ceza yağdırmaya devam ediyorlar. Bu apaçık hukuku ayaklar altına almaktır, bu apaçık düşmanlıktır ve zulümdür.

Hatırlayın, Allah Rasulü [SallAllahu Aleyhi ve Sellem] de haksızca nice karalamalara, iftiralara ve yalanlara maruz kalmıştı. Şimdi ey yetkililer, ey yargıçlar, ey yöneticiler! Ya tarafınızı seçin! Aleyhinize olsa da, hoşunuza gitmese de, hakkın ve adaletin terazisinden şaşmayın! Ya da eğer bunu yapmazsanız Allah Rasulü’ne çamur atmaktan vazgeçmeyen İslam düşmanlarına benzeyeceksiniz. Bunu çok iyi bilin!” İfadelerini kullandı.

--------------

Gündem Değerlendirme Toplantısı’nın tamamını okumak için tıklayın.