Demokratik Partiler Halkın Kanayan Yarasına Merhem Olamazlar
24 Mayıs 2022

Demokratik Partiler Halkın Kanayan Yarasına Merhem Olamazlar

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 24 Mayıs 2022 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda siyasi partilerin 2023’e hazırlık mitingleri ile 19 Mayıs adı altında gençliği ifsat eden kutlama ve festivaller ele alındı. Toplantıda ayrıca Yunanistan başbakanı Miçotakis’in ABD kongresinde alkışlanması ve Kıbrıs konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR, Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Maltepe’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adana şehir stadında ve Ali Babacan’ın Gaziantep’te aynı gün aynı saatte miting düzenlediğine dikkat çekerek, bu durumun 2023 seçimlerinin tüm partiler zor geçeceğini gösterdiğini söyledi.

“Halkı meydana ve stadlarda toplayan partilerin verdikleri mesajlara baktığımızda ne görüyoruz peki?” ifadelerini kullanan Mahmut KAR tüm demokratik partilerin aynı ezberleri tekrarladığını söyleyerek şöyle konuştu: “İktidar 6’lı masa üzerinden muhalefeti eleştiriyor, hamaset dilinden vazgeçmiyor. Muhalefet ise mülteci meselesi üzerinden, tek adamlık ve otoriter rejim üzerinden iktidarı eleştiriyor. Hukuk ve adalet üzerinden, ekonomik kriz üzerinden iktidar eleştirisi yapıyor. Kendileri iktidara gelse ne olacak peki? Ne ekonomik kriz ile ilgili, ne yaşanan hukuksuzluklar ile ilgili ne de yaşanan ahlaki toplumsal kriz ile ilgili ortaya koydukları bir çözümleri bir projeleri yok. Gündemlerinde özellikle de CHP’nin gündeminde varsa yoksa Suriyeliler, varsa yoksa mülteci düşmanlığı... CHP mültecileri Suriye’ye davul zurna ile gönderecekmiş, Ak Parti Kuzey Suriye’de yaptıracağı TOKİ konutlarına yerleştirecekmiş. Yani biri çalgı çengi ile biri beton ve inşaat ile siyaset yapıyor.”

Mahmut Kar, ekonomik durum ile ilgili iktidarın faizli kredilerden başka çözüm ortaya koymadığını Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Ak Parti iktidarında bakan iken ülkede ne var ne yok liberal politikalar gereği satıp özelleştirildiğini hatırlatarak, “Ne farkınız var, mesele satmak ise en büyüğünü AKP satıyor işte...” şeklinde konuştu.

Konuşmasına Meral Akşener’in Abdulhamid ile ilgili sözlerini değerlendirerek devam eden Mahmut Kar şunları söyledi: “Bir diğeri de İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener; o da Sultan Abdulhamid’e vurarak despotizm eleştirisi yapıyor. Güya hürriyetten, musavattan meşveretten bahsediyor. Abdulhamid’e karşı olanlar ile Gezicilerin ruhu aynı diyor. Evet aynı; Abdulhamid’i tahttan indiren ittihatçılara Batılılar akıl verdi. Londra ve Paris’te okuyup onlardan akıl aldılar. Gezicilere de aklı yine onlar veriyor. Beslendikleri kaynak aynı, evet ruhları aynı. Farklı olan şey ne biliyor musunuz Sayın Akşener! İttihatçıların karşısında dik duran ve İslam ile bağını hiç koparmayan bir Halife, adam gibi bir adam vardı. Avrupa’dan fonlanan gezicilerin karşısında öyle bir adam yok. O gücünü İslam’dan değil başka yerden alıyor, sırtını Amerika’ya yaslamış. Şimdilik sağlama almış kendini ama ABD arkasından çekilince destek kalkar o güç yok olur gider. İslam’a bağlanan, Allah’a güvenen kazanır. ABD’ye bağlanan Amerikan başkanlarına güvenen ise kaybeder.”

Mahmut Kar, son olarak Müslümanlara hitaben bir çağrıda bulunarak şöyle konuştu: “Kıymetli Müslümanlar! İşte durum ortada; ne iç siyasette ne dış siyasette gidişat hiç ama hiç iyi değil. Partilerin miting alanlarında verdikleri mesajlara bakmayın, halkın kanayan yarasına merhem olacak somut hiçbir bir çözüm önerileri yok… Şimdi sorarım sizlere; Hilafet yıkıldıktan ve İslam hayattan uzaklaştırıldıktan sonra bu partiler hangi yaranıza merhem oldular? Hangi sorununuzu çözdüler? Hangi derdinize deva oldular? Her defasında aldatıldınız. Hep defasında fakirlik ve yoksulluğa mahkûm edildiniz. Tabiri caizse kaderinize terkedildiniz. Kendi siyasi çıkarlarını gerçekleştirmek için sizi her defasında kullandılar. İktidara gelebilmek için sizdenmiş gibi göründüler. Fakat aslında hiçbir zaman sizden olmadılar. Koltuklarını korumak ve küçük bir azınlığı memnun etmekten başka bir dertleri olmadı. O halde size hiçbir fayda sağlamayan, sizin derdiniz ile dertlenmeyen, sorunlarınıza çözüm getirmekten aciz kalan bu demokratik partilerden uzak durun! Ona oy vermeyelim de öbürü mü gelsin demeyin! Hepsi aynı, iktidara gelen kendini besliyor, kendi zengin oluyor sizi fakir bırakıyor. Hiç oy vermemek olmaz vebaldir demeyin. Asıl vebal oy verdiğinizde olur. Çünkü bu partilerin yaptıklarından sizde sorumlusunuz. Siz Allah’ın dinine bağlanın, şeri hükme bağlı kalın. İslam dini, küfür düzeninde, demokratik sistemde siyaset yapan partileri desteklemeyi men etmiştir. Sakın eski hataları bir daha tekrarlamayın! Kanmayın kandırılmayın!

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan dinleyebilirsiniz.

----------

#YenidenHilafet