Çavuşoğlu ve Pompeo Telefonda Görüştü
22 Ocak 2019

Çavuşoğlu ve Pompeo Telefonda Görüştü

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Suriye konusunu telefonda görüştü. ABD Dışişleri yetkilisi Palladino, Pompeo’nun görüşmede YPG’nin korunmasının önemini vurguladığını aktardı.

Donald Trump’ın Suriye’den ABD askerlerini çekeceğini açıklamasından sonra ABD ve Türkiye arasında görüşmeler hız kazandı. Türk Dışişlerinden görüşmeyle alakalı kapsamlı bir açıklama yapılmazken, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yardımcısı Robert Palladino bir yazılı açıklama yayımladı.

Bakanlık sözcü yardımcısı Robert Palladino yazılı açıklamada, görüşmede ABD güçlerinin Suriye’den “planlı ve koordineli şekilde” çekilme süreci kapsamında Türkiye’yle Amerika arasında devam eden temaslar hakkında konuşulduğu belirtildi.

Palladino, ‘‘Bakan Pompeo, ABD’nin Türkiye’nin Suriye sınırındaki güvenlik kaygılarını dikkate alma kararlılığını yinelerken, ABD’nin IŞİD’in bozguna uğratılmasında kendisiyle ve Küresel Koalisyonla birlikte çalışan güçlerin korunmasına verdiği öneme vurgu yaptı’’ ifadesini kullandı.