Ankara’da S-400 Toplantısı
24 Nisan 2019

Ankara’da S-400 Toplantısı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Mevlüt Çavuşoğlu ile Hulusi Akar, ABD'nin Suriye'den çekilme süreci, F-35 ve S-400 gerilimini görüşmek üzere bir araya geldi. ABD’nin dayatması ile krize giren S-400 ticareti için Türkiye bir çıkar yol bulmaya çalışıyor.

Türkiye’den gönderilen heyetin yoğun çabasına rağmen razı edilemeyen Washington, maliyeti S-400’lerden daha yüksek eski teknoloji Patriot hava savunma sistemlerini Ankara’ya satmak istiyor. İki hava savunma sisteminin alınması ile Türkiye’nin kasasından 6 milyar dolar çıkması beklenirken, NATO’nun silahları ile uyuşmayan S-400’lerin, Yunanistan’ın S-300’leri gibi çürümeye terk edilmesi muhtemel.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ABD ile yaşanan S-400 ve F-35 krizini görüşmek üzere bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndaki toplantıya Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ile kuvvet komutanları da katılıyor.

Ana gündem maddesini ABD ile ilişkilerin oluşturduğu toplantıda ABD'nin Suriye'den çekilme süreci, F-35 ve S-400 gerilimleri ele alınacak.

Gerçekleşecek toplantıda bu konularla ilgili Türkiye'nin yol haritası ve atacağı adımların masaya yatırılması bekleniyor.