Akit TV Haber Müdürü Murat Alan’a Saldırı
15 Haziran 2019

Akit TV Haber Müdürü Murat Alan’a Saldırı

Yeni Akit, Haksöz Haber

Köklü Değişim Medya

Partiler arasındaki çıkar kavgası, kazanma hırsı ile kamplara bölünen Türkiye’de gazeticelere karşı saldırı haberlerine bir yenisi daha eklendi. Siyasilerin sırf oy alabilmek için toplumu Cumhur ve Millet ittifakı olarak ikiye bölerek sürdürdüğü siyasi rant kavgasında son saldırıya uğrayan gazeteci Murat Alan oldu.

Siyasi liderlerin, Cumhur ve Millet ittifakı olarak ikiye bölüp seçim stratejilerini bu zemin üzerinden sürdürerek oy toplamaya çalıştığı ve söylemlerin sertleştirildiği süreçte daha önce de gazeteci Selahattin Önkibar ve Yavuz Selim Demirağ’a saldırı düzenlenmişti.

Murat Alan’a Saldırı

Akit TV Haber Müdürü Murat Alan, Gaziosmanpaşa'daki evinden çıkıp, Cuma namazına giderken 4 kişi tarafından saldırıya uğradı. Alan'ı darbettikten sonra kaçan 4 saldırgandan 2'si, polis ekiplerince yakalandı.

Gaziosmanpaşa'da cuma namazı için evinden çıktığı anda bir araba içindeki 4 kişi tarafından bıçak ve beyzbol sopalarıyla saldırıya uğrayan Alan, bir kısım medya ve karanlık odakları azmettirici olarak olaydan sorumlu tuttu.

Sopayla başına darbe alan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Alan, çevredekilerin bağırması üzerine saldırganların kaçması sonucu kurtarıldı.

Alan, durumun bildirilmesiyle olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Kafa travması teşhisi konulan Alan'ın, müşahede altında tutulduğu öğrenildi.

Saldırganlardan İkisi Yakalandı

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Saldırganların kullandığı otomobilin plakasını tespit eden ekipler, takip sonucu Serdar A. (32) ve Bayram G. (28) isimli iki şüpheliyi yakaladı.

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen iki şüphelinin, işlemleri devam ediyor.

"Çocuğumun Yanında Saldırdılar"

Murat Alan, tedavi gördüğü hastanede yaptığı açıklamada, 6 yaşındaki oğlu, bir akrabası ve akrabasının iki küçük çocuğuyla cuma namazı kılmak için evinden çıktığını söyledi.

Alan, kapının önünde bekleyen şüpheli bir kişinin kendisini görüp telefonla konuşması üzerine, evin köşesinde bekleyen bir otomobilden 4 kişinin bıçak ve beyzbol sopasıyla indiğini dile getirdi.

Bu kişilerin bir anda kendisine saldırdığını anlatan Alan, "Elinde beyzbol sopası olan saldırgan, 'Senin de senin siyasi iradenin de hakkından geleceğiz.' diyerek, saldırmaya başladı. Bıçaklı kişi, saldırdı. 'Çocuğum var, çocuklar var yanımda, yapmayın bunu.' dedim. Çocuğumun yanında saldırdılar. Bıçaklı kişiyle boğuşurken, beyzbol sopalı olan kişi, başıma ağır şekilde vurmaya başladı. Sonra camideki vatandaşlar bağırmaya başlayınca 'Hadi kaçalım.' diyerek, araca binip uzaklaştılar." diye konuştu.

Murat Alan, saldırıların kendisini yıldırmayacağını ifade etti.

Soruşturma Açılmıştı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Akit TV Haber Müdürü Murat Alan hakkında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesine yönelik ifadeleriyle ilgili soruşturma başlatmıştı. Soruşturma dosyası, yetkisizlik kararı verilerek, İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti.

Anadolu Yayıncılar Derneği'nden Murat Alan'a yapılan saldırıyla ilgili açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan Bey’e maalesef talihsiz bir saldırı olmuştur.Hiçbir gazeteci düşüncelerinden dolayı şiddete maruz kalmamalıdır. Daha önce Sabahattin Önkibar’a, Yavuz Selim Demirağ’a yapılan saldırıları kınamıştık. Bu çerçevede Yeni Akit Gazetesi Yazarı Sayın Murat Alan’a yapılan saldırıyı Anadolu Yayıncılar derneği olarak kınıyoruz. Suçlular adalet önüne çıkartılmalıdır."

Umed'den de Açıklama Yapıldı

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği de (UMED) konuyla ilgili sosyal medyadan, ''Yeni Akit Yayın Kurulu üyesi Murat Alan’a (@MuratAIan) yapılan planlı ve hain saldırıyı kınıyor, sürecin takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.'' açıklamasını yayımladı.