Akdeniz’de Orman Yangınları: Manavgat’taki Yangın Kontrol Altında
29 Temmuz 2021

Akdeniz’de Orman Yangınları: Manavgat’taki Yangın Kontrol Altında

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Manavgat’taki dün başlayan ve ciddi zarara yol açan yangın kontrol altına alınırken, Adana, Mersin ve Akseki’deki yangınlara müdahale devam ediyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bakan Bekir Pakdemirli, Antalya Manavgat yangınının kontrol altına alındığını ancak gece saatlerinde Akseki'de devam eden bir yangın olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Bakan Pakdemirli Akseki'deki orman yangınında 82 yaşındaki bir vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığını belirten Pakdemirli, “Hayati tehlikeleri yok, restorancı oldukları tahmin ediliyor. Helikopterleri gönderemiyoruz ancak yol açık ve alınacaklar oradan. Antalya'da 18 köy ve mahalle boşaltıldı. Adana Kozan'da 6 köy, Mersin'in Aydıncık ilçesinde 5 köy boşaltıldı. Önceliğimiz yerleşim yerleri” bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

Manavgat'ta kriz masası oluşturularak evleri boşaltılan vatandaşlar için 700 civarında konaklama yeri ayarlandı. Yangından 62 kişi etkilendi. 3'ü yanık, 2'si kırık, 57'siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı. Tedavileri tamamlanan 51 kişinin taburcu edildiği bildirildi.

Kalemler, Yeniköy, Çolaklı ve Evrenseki mahallelerinin kuzey kısımları boşaltıldı. Yangına 1 İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve su ikmal araçlarıyla müdahale edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Olay Tüm Boyutlarıyla Araştırılacak”

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En kısa zamanda yangını kontrol altına almak suretiyle bir an önce temennimiz o ki cana hiçbir şey gelmeden bu yangını söndürmüş olalım. Geniş bir alanda süren yangının en kısa zamanda sönmesi temennimizdir. Olay tüm boyutları ile araştırılarak yangında zarar gören vatandaşlarımıza her türlü destek sağlanacaktır." açıklamasında bulundu.

Fahrettin Koca: “Yangından 62 Kişi Etkilendi”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangına ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada, “Manavgat'ta çıkan yangından 62 kişi etkilendi. 3'ü yanık, 2'si kırık, 57'siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı. 112 ambulanslarımız, mobil komuta aracımız, UMKE ekiplerimiz olay yerinde. Devlet hastanemizin tahliyesi söz konusu değil. Hepimize büyük geçmiş olsun” temennisinde bulundu.

Çavuşoğlu: "Zararın Telafisi Yapılacak"

Bakan Çavuşoğlu da yangına anında müdahale edildiğini, ekiplerin, cansiparane çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Yangının devam ettiğini hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Can kaybının olmaması sevindirici. İnşallah da olmaz. Dumandan zehirlenen vatandaşların durumu da iyi. Vatandaşın zararının telafisi yapılacak. Evi, serası ya da tarım ürünleri zarar görenlerin hepsinin telafisini yaparız, hepsini gideririz. İnşallah kısa süre içinde, umut ediyoruz ki bu gece yangın kontrol altına alınır, ondan sonra da gerekli çalışmaları yaparız."