ABD’de 1 Yılda Aşırı Doz Uyuşturucudan 96 Bin Kişi Öldü
14 Ekim 2021

ABD’de 1 Yılda Aşırı Doz Uyuşturucudan 96 Bin Kişi Öldü

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

ABD'de aşırı doz uyuşturucudan ölümlerin son 12 ay içinde 96 bini geçerek yeni rekor kırdığı açıklandı. Bu sayıya uyuşturucuya bağlı hastalanarak ölenler dahil değil. Özenilen Batı ahlaken çöküş içinde ve yeni nesiller madde bağımlısı potansiyel suçlu olarak yetişiyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) raporu, ülkede aşırı doz uyuşturucudan ölümlerin 2020'nin martından bu yılın aynı ayına kadar yüzde 29,6 arttığını ortaya koydu.

Raporda bu süreçte 96 bin 779 kişinin aşırı doz uyuşturucuya bağlı olarak hayatını kaybettiği bildirildi.

Ayrıca aşırı doz uyuşturucuya bağlı ölümlerde bir yıl içinde en yüksek artışın yüzde 85 ile Vermont eyaletinde görüldüğü belirtildi.

Aşırı dozdan ölümlerin en çok opioidler ve sentetik opioidler nedeniyle gerçekleştiği, en az ölümünse metadon kullananlarda görüldüğü açıklandı.

CDC, 2020'de 93 binden fazla kişinin aşırı doz uyuşturucu nedeniyle öldüğünü açıklamıştı.

Devletler uyuşturucuyla mücadele ettiklerini iddia etse de her sokak başında satılması işin gerçek yüzünü ortaya koyuyor. Yapılan araştırmalarda cinayet ve şiddet olaylarının büyük bir kısmının da uyuşturucu ya da alkol alındıktan sonra gerçekleştiğini ortaya koyuyor. Madde kullanımını birçok Batılı ülke, alkol kullanımın ise nerdeyse dünyanın tamamı demokratik hürriyet kapsamında muhafaza ediyor.